Centura neagra in … pictura!

ioan-oprutConsulatul General al Romaniei gazduieste, timp de o saptamana, o expozitie de arta grafica semnata de Ioan Oprut. Cateva zeci de desene realizate de artistul plastic stabilit la Montreal de circa zece ani sunt expuse in holul Consulatului, oferind o potentiala destindere vizuala celor care vor trece pragul institutiei cu probleme administrative si/sau juridice. Practic o reluare a unei initaitive mai veci a consulilor generali de la Montreal, organizarea de expozitii artistice se doreste a fi o “punte” atat intre institutie si creatorii de arta romani din Montreal cat si intre reprezentanta diplomatica si cetatenii romani care-i trec pragul.
Expozitia de care vorbim aici a fost vernisata in data de 17 martie, si va ramane “la vedere” pana in 24 martie. Cele cateva zeci de opere semnate de Ioan Oprut, realizate cu impresionanta tehnica si acuratete, stau alaturi de cateva schite semnate de “elevii” sai de la scoala de arta pe care o conduce, respectiv Stefan Popescu si Oana Oprut, nimeni alta decat fiica “maestrului”.
Pentru cei carora numele li se pare cunoscut din domeniul artelor martiale, precizam ca pictorul si campionul de karate, kick box si jo-tai-kido nu sunt doua persoane cu acelasi nume, ci chiar una si aceeasi persoana. Care practic imbina pe cat de surprinzator pe atat de armonios doua arte a caror alaturare este mai degraba inedita – arta plastica si artele martiale, ambele la un extrem de inalt nivel profesi

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment