1 – 2 Noiembrie – Unde iesim la sfarsit de saptamana

halloweenEste weekendul de Halloween, weekendul in care toata lumea se distreaza si se bucura de activitati care de care mai interesante, de la cei mai mici ce sunt deja pregatiti in costume sa mearga la adunat de bomboane, pana la cei mari care cu costume sau fara se pregatesc sa mearga la party-uri organizate in diferite locuri din comunitate si nu numai.

Halloween special!

1. Festival de la Frayeur – Parcul La Ronde (4 octombrie – 2 noiembrie)

2. Festival de cinema SPASM (24 octombrie – 1 noiembrie)
Scurt metraje cinematografice la Teatrul Plaza ce in mod sigur va vor face pielea de gaina :)

3. Les meilleures soirées d’Halloween – O selectie a celor mai interesante spectacole, expozitii sau concursuri cu tematica de Halloween ce se desfasoara in Montreal, una mai infricosatoare decat alta.

 

Inca mai aveti timp sa sarbatoriti Oktoberfest in Montreal

1. Taverne Gaspar Oktoberfest dureaza pana pe 31 octombrie mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului.

2. Bier Markt Montreal – Krombacher Hell: L’Oktoberfest – pana pe 31 octombrie. Detalii pe pagina Facebook a evenementului

3. Les 3 Brasseurs – Mois d’Oktoberfest – pana pe 30 octombrie. Detalii pe pagina Facebook a evenimentului.

 

Spectacole si Expozitii

1. Jardins de lumière (5 septembrie – 2 noiembrie)

La lasarea serii lampioanele si luminile magice ale gradinilor japoneze si chinezesti de la Jardin Botanique se aprind lasand lumea misterelor, a magiei si a contrastelor sa puna stapanire pe minunatele gradini aflate in mijlocul orasului.

Jardin Botanique

http://espacepourlavie.ca/programmation/jardins-de-lumiere

2. 40e anniversaire de l’École de Joaillerie de Montréal (25 septembrie – 15 noiembrie)

60 de creatori expun mai mult de 200 de bijuterii. 40 de ani de exceptie si de recunoastere nationala si internationala pentru scoala montrealeza de bijuterie.

Musée des maîtres et artisans du Québec

http://www.mmaq.qc.ca/exposition_cours.htm

3. La Biennale de Montréal (22 octombrie – 4 ianuarie)

Locul unde lumea artistica a orasului se aduna zilele acestea. Expozitii, conferinte, intalniri intre artisti. Unde? Anul acesta la Muzeul de Arta contemporana (Musée d’art contemporain).

4. Festivalul lumii arabe (24 octombrie – 8 noiembrie)

Festival du monde arabe de Montreal – Eveniment unic in America de Nord, se defasoara in zona Place des Arts. Mai multe spectacole, expozitii si proiectii de filme, unele gratuite, au loc in diferite sali din oras. Pentru a cunoaste orarul exact consultati site-ul evenimentului.

5. Cuisine & confessions (28 octombrie – 16 noiembrie)

Spectacol de circ al companiei Les 7 doigts de la main, una dintre cele mai faimoase companii de circ din lume (afirmatia apartine celor de la La Monde).

6. Salonul anual al importatorilor privati de vinuri se va desfasura la Bonsecours Market, sambata si duminica de la ora 12pm la 7pm.

Intrarea este 15$ de persoana si 1$ pentru fiecare cupon ce va da dreptul la o consumatie, sau 25$ de persoana cu 15 cupoane incluse.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment