12 Noiembrie – zi de greva in centrul Montrealului

greve12.11Ce parere aveti, sunt justificate sau nu iesirile in strada ale studentilor? Manipulare? Dorinta de a mai sari peste o zi de scoala?

Mai multe manifestari de strada sunt prevazute astazi ca o reactie impotriva masurilor de auteritate impuse de guvernul Philippe Couillard.

Actorul principal este si de aceasta daca unul din cele mai mari sindicate ale studentilor, Association pour une solidarité syndicale étudiante (ASSÉ).

Orarul dupa care se vor desfasura manifestarile este urmatorul:

– incepand cu ora 6 dimineata un prim grup de manifestanti se va aduna la intersectia strazilor De Bleury cu Président-Kennedy si vor pleca in coloana pana la colegiul Vieux-Montreal.

– o a doua adunare va fi la ora 7.30 langa Complexul Desjardins

– la ora 15.30, va avea loc o noua adunare a manifestantilor la intersectia strazilor Mansfield cu De La Gauchetière, de data aceasta ei isi exprima nemultumirea in ceea ce priveste regimul de austeritate impus de actualul guvern si exploatarea hidrocarburilor

– daca sperati ca s-a terminat, ei bine nu. De la ora 20.45 in place Émilie-Gamelin este prevazuta inca o adunare si de aceasta data tot impotriva masurilor de austeritate.

Pentru cei ce au drumuri de facut astazi in centrul orasului, din pacate nu vor avea o viata usoara. Majoritatea strazilor principale vor fi inchise, iar cele ce nu sunt inchise, in mod sigur vor fi supra aglomerate.

Un articol pe aceasta tema puteti gasi in Journal de Montreal.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment