Sugestii de weekend (21 nov – 22 nov)

0
11547

Weekendul acesta nu am decat atat sa va spun: Parada de Mos Craciun!!! Este drept ca zapada nu este la rendez-vous, insa incet incet atmosfera se incalzeste la figurat si ne pregatim de sarbatori. Decorul de Carciun a aparut aproape peste tot, magazinele sunt pline de cadouri, de brazi si Mosi Craciuni ce va asteapta…

Activitati, Festival
Parada lui Père Noël – sambata aceasta cu incepere de la ora 11 dimineata pe strada Sainte-Catherine Ouest, intre Du Fort si Saint-Urbain.
Festivalul Filmului Romanesc in Laval, prezentat samabata si duminica la Carrefour Multisport. detalii pe site-ul organizatorilor, Association Rocade.
Santa Race – pentru cei sportivi, samabata de la ora 10 dimineata, in Parcul Jean Drapeau are loc o cursa de alergare in care conditia de baza este sa fiti imbracati ca Mos Craciun.
Marché Haut et Fort – samabata si duminica, bazar de Craciun in pavilionul de arte vizuale al Universitatii Concordia
Marché OldWIG – de vineri pana duminica. Bazar de haine si decor vintage la Bain Mathieu.
Marché Caisse Noisette (Spargatorul de nuci) poate cel mai important bazar de Craciun, va incepe abia in 26 noiembrie, insa merita trecut in agende. Locul va fi acelasi, ca de obicei, la Palatul Congreselor.
Restaurant Day in Montreal – numai sambata, in tot orasul, locatii diverse. Ce este Restaurant Day? Ziua in care puteti deveni bucatar in cartierul dvs. Ziua in care va deschideti un restaurant in chiar propriul salon.
Salon du livre de Montreal – Place Bonaventure – de miercuri 18 noiembrie si pana pe 23.
Rencontres internationales du documentaire de Montréal (RIDM)– un eveniment ce scoate in evidenta filmul documentar, se desfasoara pana pe 22 noimebrie. 144 de filme, din mai mult de 42 de tari.
Opera din Montreal ne propune Elektra la sala Wilfrid-Pelletier, din 21 si pana in 28 noimebrie.
Festivalul Bach va incepe seria de concerte ale marelui compozitor din 22 noiembrie si pana in 5 decembrie.
Rencontres internationales du documentaire de Montréal (RIDM)– un eveniment ce scoate in evidenta filmul documentar, se desfasoara pana pe 22 noimebrie. 144 de filme, din mai mult de 42 de tari.
Festivalul de muzica M for Montreal se desfasoara pana sambata 21 noiembrie. Puteti asista la peste 50 de spectacole de muzica. Festivalul, aflat la a 10a editie, reuneste pe scenele sale mai mult de 100 de artisti canadieni.
Ciné Brique 2015 – festival al celor pasionati de LEGO. Nu doar o expozitie, pe afis sunt prezentate si filme si mini conferinte.

Cei mici
Mysteries of the Unseen World 3D – IMAX movie
Jean-Michel Cousteau’s Secret Ocean 3D – IMAX movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expozitie cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, si doua schelete la dimensiune reala – ce ziceti de asta?
Ne repetam, stim: Parada lui Père Noël – sambata aceasta cu incepere de la ora 11 dimineata pe strada Sainte-Catherine Ouest, intre Du Fort si Saint-Urbain.

Expozitii si muzee
Imagine Brazil – la centrul  DHC/ART – expozitie de arta contemporana braziliana, din 7 noiembrie
George S. Zimbel : un fotograf umanist – Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) – pana pe 6 ianuarie – expozitie de fotografie a unor actori si personalitati ai anilor 1953 – 1955. aveti ocazia sa vedeti cateva cadre inedite ale lui Marilyn Monroe.
Dana Schutz – artist din new York, prezinta la Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) o expozitie de pictura contemporana, pana pe 10 ianuarie.

West Island
West Island Mommies – Locuiti in vestul insulei? Atunci poate ar fi bine sa stiti ca se desfasoara o multime de activitati pentru cei mici si nu numai. De la cules de mere, pana la cursuri de bucatarie si multa voie buna.

Cunoasteti alte activitati sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveti sugestii?
Impartasiti-le cu toata lumea folosind pagina de contact.

Weekend fericit!

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY