125$ pentru un bagaj de 24 de kg la Air Canada

0
11331

aircanadaO ancheta recenta a Journal de Montreal ne demonstreaza ca Air Canada este o companie nu tocmai ieftina in ceea ce priveste transportul bagajului de cala. Nu numai ca bagajul de pana in 23 de kg nu este gratuit, el costand 25$, insa fiecare depasire de greutate pana in 32 de kg costa un surplus de 100$. Facand un calcul rapid ne dam seama ca un bagaj de 24 de kg poate ajunge sa coste 125$, plus taxe fireste.
O solutie buna ar fi, in cazul in care calatoriti in doi si ambele bagaje au depasire de greutate, sa mutati greutatea excedentara dintr-un bagaj in celalalt, evitand astfel sa platiti de doua ori suprataxa de greutate.
Aceleasi tarife se aplica si in cazul Air Canada Rouge, care este subsidiara low cost a sus numitei companii. In cazul Rouge insa, in afara de plata bagajelor, veti avea surpriza ca pe zborurile catre sud (chiar daca acestea depasesc 5 ore) sa trebuiasca sa va platiti orice forma de snack sau bautura racoritoare.

Tarifele pentru bagajele excedentare la celelelate companii din zona difera, insa nu cu mult.
La Air Transat bagajul de cala nu trebuie sa depaseasca 20 de kg, iar fiecare kg excedentar este taxat cu 15$. Exceptie face numai destinatia Haiti unde limita maxima de bagaj de cala este de 50 de kg.
Sunwing este cam tot prin acelasi loc ca si Transat, la ei limita de greutate fiind tot de 20 de kg, insa depasirea este de 20$ per kg suplimentar.

Articolul complet in Journal de Montreal.

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY