14 – 15 Februarie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

Nuage de mots amour en forme de coeurSt Valentin! Caldura din sufletele indragostitilor ar trebui sa incalzeasca ziua de 14 februarie. Se pare insa ca gerul din weekendul acesta este mai tare decat orice suflet infierbantat si va ingheta tot ce se poate intampla la exterior. Noi nu renuntam insa si va prezentam cateva activitati demne de luat in seama, atat exterioare cat si la interior.

Si daca pana la urma vreti sa nadusiti de-a binelea (sau de emotie :), aflati ca weekendul acesta iese in cinema fimul 50 shades of grey.

In plus, un eveniment unic in Montreal are loc tot in acest weekend: razboi! Si nu de orice fel, ci cu bulgari de zapada. In speranta ca zapada va fi lipicioasa, sambata aceasta va avea loc cea mai mare bataie cu bulgari de zapada din istoria Montrealului. Locul de desfasurare va fi in parcul Jeanne-Mance. Pagina Facebook a evenimentului.

Expozitii, muzee si spectacole

La Complexul Desjardins va puteti inclazi cu un cidru bine acidulat si doar un pic alcoolizat. Intre 13 si 15 februarie are loc Le Mondial des cidres, spectacole, degustare si activitati speciale cu tematica dedicata sarbatorii de Sf Valentin.

Pasionati de ciclism? Le Salon du vélo de Montréal – mai mult de 250 de expozanti va asteapta la Place Bonaventure sa va prezinte ultimele noutati in domeniu.

La Muzeul de arta contemporana din Montreal, avem doua expozitii. Artista franceza Sophie Calle ne prezinta doua din proiectele ei mai recente, in fotografie si film digital. Iar artistul britanic Simon Starling, ne prezinta Métamorphologie, o expozitie dedicata sculpturii, fotografiei si filmului.

La Muzeul de Beaux-Arts , Benjamin‑Constant ne incanta privirea cu expozitia Merveilles et mirages de l’orientalisme : de l’Espagne au Maroc, Benjamin‑Constant en son temps

Muzeul Pointe-à-Callière gazduieste expozitia Les Grecs – D’Agamemnon à Alexandre le Grand – un eveniment important, de talie internationala. Locul in care puteti descoperi 5000 de ani de istorie greaca.

Expozitia L’amour sous toutes ses coutures de la muzeul McCord va aduce in prim plan o pagina din istoria rochiilor de mireasa si a accesoriilor de nunta din secolele 19, 20 si 21. Expozitia dureaza pana in 12 aprilie 2015.

Activitati

Le Festival hivernal de sports d’action BARBEGAZIFestival urban al sporturilor de iarna – se desfasoara la Esplanada Parcului Olimpic si va ofera activitati in aer liber, divertisment, concursuri si voie buna pentru intraga familie.

L’Hivernale continua pe Esplanada Sun Life de la Stadionul Olimpic. Patinoar gratuit in aer liber, restaurante si concerte ale unor DJ de renume.

Nu uitam sa va aducem aminte de pescuitul la copca. Traim in Montreal si asta este un “must”, la fel cu mersul la cabane a sucre din fiecare an. Nu trebuie sa mergeti mai departe de Vieux Port , unde sunt deja instalate pe gheata cabanele incalzite in care puteti pescui in compania familiei sau a prietenilor. Nu uitati vinul ce trebuie pus la fiert sau tuica, pentru cei mai frigurosi.

Sunteti curajosi si vreti sa invingeti frigul? Printre activitatile de iarna recomandate, datul cu sania pe derdelus este una dintre cele mai amuzante. Daca nu stiti unde puteti sa va amuzati impreuna cu cei mici, aveti aici o harta a celor mai bune de derdelus din Montreal.

Distribuie:

Related posts

One Thought to “14 – 15 Februarie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana”

  1. Mihai

    Super informatii. Multuesc in numele tuturor cititorilor!

Leave a Comment