17-19 Octombrie – Unde iesim la sfarsit de saptamana

0
9481

fall2Vremea inca tine cu noi si zilele inca mai miros a frunze uscate si stropi de ploaie, de ce se nu ne bucuram in familie sau cu prietenii in Montreal sau in jurul lui. Asadar, unde iesim saptamana asta si ce se mai intampla prin burg?

Este octombrie si asta inseamna Oktoberfest, deci daca ati ratat pana acum sa ajungeti la petrecerile organizate (sau daca nu v-a fost deajuns) este momentul sa va organizati si sa vedeti unde se mai poate inca bea bere buna:

1. Taverne Gaspar Oktoberfest dureaza pana pe 31 octombrie mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului.

2. Bier Markt Montreal – Krombacher Hell: L’Oktoberfest – pana pe 31 octombrie. Detalii pe pagina Facebook a evenementului

3. Les 3 Brasseurs – Mois d’Oktoberfest – pana pe 30 octombrie. Detalii pe pagina Facebook a evenimentului.

Daca iesitul la o degustare de bere sau o petrecere intre prieteni nu va tenteaza, atunci poate ar fi bine sa stiti ca avem in oras doua mari sale-uri de haine. SALE!!! SALE!!! SALE!!!

1. RUDSAK Sample Sale – 9160 St-Laurent Blvd, 2nd floor, Montreal, H2N 1M9

2. Designer sample sale – o premiera la Montreal, asa cum anunta organizatorii ce ne-au pregatit preturi speciale la produse Michael Kors, Tom Shoes, WildFox,Kate Spade, Bench, Rock Revival, Super Dry, JBrand, Nudie, True Religion, Gstar, Rag + Bone, Diesel, Citizens of Humanity, Seven for all Mankind, Hudson Jeans, AG, Lacoste, Naked Zebra, samd… – 1280 St-Denis, Montreal, Qc

 

Muzee – Expozitii – Activitati

1. Marco Polo – Le fabuleux voyage (6 mai – 26 octombrie)

Retraiti unul dintre cele mai interesante voiaje facute vreodata, cel al lui Marco Polo, omul care a parasit orasul sau natal in 1271, la varsta de 17 ani si a revenit 24 de ani mai tarziu, la varsta de 41 de ani. Redescoperiti aventurile si intamplarile prin care a trecut. O expozitie bazata pe cartea scrisa in timpul cat a stat ca prizonier de razboi.

POINTE-À-CALLIÈRE, CITÉ D’ARCHÉOLOGIE ET D’HISTOIRE DE MONTRÉAL

http://www.pacmusee.qc.ca/

2. Jardins de lumière (5 septembrie – 2 noiembrie)

La lasarea serii lampioanele si luminile magice ale gradinilor japoneze si chinezesti de la Jardin Botanique se aprind lasand lumea misterelor, a magiei si a contrastelor sa puna stapanire pe minunatele gradini aflate in mijlocul orasului.

Jardin Botanique

http://espacepourlavie.ca/programmation/jardins-de-lumiere

3. 40e anniversaire de l’École de Joaillerie de Montréal (25 septembrie – 15 noiembrie)

60 de creatori expun mai mult de 200 de bijuterii. 40 de ani de exceptie si de recunoastere nationala si internationala pentru scoala montrealeza de bijuterie.

Musée des maîtres et artisans du Québec

http://www.mmaq.qc.ca/exposition_cours.htm

4. Festival du nouveau cinéma (8 -19 octombrie)

Mai mult de 300 de productii de film, conferinte, prezentari.

Cinema Imperial

http://www.nouveaucinema.ca

5. De Van Gogh à Kandinsky (11 octombrie – 25 ianuarie)

De la impresionism la expresionism. Aproape 100 de picturi si numeroase alte opere grafice si documente istorice.

Musée des beaux-arts de Montréal

http://www.mbam.qc.ca/

6. Pirates ou corsaires? (sambata 18 octombrie)

O activitate pentru cei mici si numai. Muzeul Pointe-à-Callière va invita sa descoperiti fluviul St-Laurent asa cum era el “populat” in timpurile colonizarii.

Pointe-à-Callière

http://www.pacmusee.qc.ca/fr/accueil

7. Parc Jean Drapeau – Marche Illumine la nuit – Montreal – Light the Night Walk – sambata 5.30 pm

Mii de oameni isi dau intalnire in parcul Jean Drapeau si aprind un lampion pentru o cauza nobila: ajutorarea celor ce sufera de cancer. O ceremonie tacuta si plina de respect, insa fascinanta prin magia lampioanelor. Lamioanele albe apartin celor ce au supravietuit luptei cu cancerul, cele rosii sunt ale celor ce sustin cauza, iar cele aurii sunt ale celor ce au pierdut pe cineva drag in lupta cu boala necrutatoare. Detalii

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY