Sugestii de weekend (20 – 21 februarie)

Luna februarie este deja la jumatate (trecute) si Montrealul este in plin sezon de festivaluri. In plus, weekendul acesta se pare ca avem parte de vreme buna, asa ca nu merita sa ramanem inchisi in casa (faut pas rester encabané – cum bine spuneau cei de la Les Cowboys Fringants).

Activități, Festivaluri
Montreal en lumière
– a inceput in 18 februarie si se va derula pana in 5 martie, avand ca loc principal de atractie Place des festivals, situata chiar in Place des Arts. Pentru detalii si activitati puteti vizita site-ul oficial la adresa www.montrealenlumiere.com
Festival Montréal Joue – festival aflat la a 4a editie, se desfasoara din 20 februarie si pana in 6 martie. Mai mult de 300 de activitati dedicate jocurilor video, de societate si multe altele.
Festivals of Lanterns – primul eveniment de acest tip tinut in China Town tine pana pe 29 februarie. Nu ratati o plimbare de seara in cartierul chinezesc.
Coppélia –pentru cei carora le place baletul clasic, la sala Wilfrid-Pelletier pana pe 21 februarie. Punerea in scena apartine Shanghai Ballet, la invitatia Grands Ballets Canadiens de Montréal
Mois de l’histoire des Noirs à Montréal – asa cum se intelege si din titlu, de la 1 februarie si pana in 29, in mai multe locatii din oras, mai mult de 150 de activtati pentru a sarabatori cea de-a 25a editie a acestei manifestari.
Fête des Fromages d’Ici – Complex Desjardins din 18 si pana in 20 februarie. Expozitie cu degustare a faimoaselor produse lactate realizate in Quebec.
Salon expert chasse, pêche et camping du Montreal – Place Bonaventure, din 18 si pana in 21 februarie. Nevoie de prezentare? Noi credem ca titlul spune totul. Pasionati de activitati in aer liber, drumetii, pescuit si vanatoare stiu ca au déjà un rendez-vous fixat acolo.
La Fête des Glaces – pe strada St-Denis intre strazile Roy si Gilfors, in Platou, numai in weekendul acesta, 20 si 21 februarie. Este a 5a editie a manifestarii si ca o noutate pentru anul acesta, 11 terase vor fi deschise si vor avea mobilier din gheata.
Harley Show
– Verdum Auditorium in 19 -20 februarie, pentru pasionatii de motoare Harley si chopper acesta este un fel de Mecca deschis numai doua zile pe an. Un show unic cu pole dancers, muzica si leather jackets. Pretul de intrare este un pic prohibitiv, insa garantam ca merita : $49.95 pana la $124.99. Verificati pe site ce este oferit si care sunt conditiile.
Les Symphonies portuaires de Pointe-à-Callière – un eveniment inedit, aflat la a 22a editie, un concert in aer liber chiar in fata muzeului. Concertele vor avea loc duminica 21 februarie si 6 martie, de la ora 13.30.
Les Rendez-vous du cinéma québécois – 18 – 27 februarie. Evenimentul se afla la a 16a editie si este dedicat cinematografiei quebeceze. Proiectiile se vor face in diferite sali de cinema din Montreal, iar orarul complet si locatiile va sunt disponibile pe site-ul oficial.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, incepand cu 18 februarie si pana in 24 aprilie.
Cazino de Montreal va asteapta in fiecare seara de vineri si sambata pana in 26 martie cu reprezentatii magice ale comediilor muzicale de pe Broadway : Cabaret, Mary Poppins, Les Misérables, Starmania, My Fair Lady, Priscilla Queen of the Desert.
Le Village MAMMOUTH pe esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic vă așteaptă pana în luna martie un pationar de dimensiunile unuia de hockey și un tobogan de gheață de nu mai puțin de 23 de metri inălțime și 6 metri lungime. Veți găsi deasemenea o multime de chioșcuri ce vând bunătăți locale, muzica, concerte in aer liber si DJ.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vi se pare imbietoare, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.

Cei mici
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique – IMAX Movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expoziție cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, și două schelete la dimensiune reală – sună mai mult decât interesant.
Muzeul Barbie din Montreal – deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai
Une modernité des années 1920 – Montréal, expoziție de pictură dedicată artiștilor din grupul Beaver Hall la Musée des Beaux-Arts de Montréal.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière. Nu trebuie ratată.
Imagine Brazil – la centrul DHC/ART – expoziție de artă contemporană braziliană, este încă în desfășurare.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment