2 – 3 mai 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

fruitslegumesWeekend cu temperaturi estivale, weekend de iesit afara si plimbat sau stat la bbq in curte cu prietenii si familia.
Ce avem de facut in fara de hockey? Stai, este ceva de facut in afara de hockey?! Vineri cu incepere de la ora 19 si duminica de la ora 18, Canadiens au de infruntat Tampa Bay, echipa ce i-a batut de cate ori i-a prins in campionatul asta. Sa le uram succes, pentru ca in mod sigur vor avea nevoie. Go Habs Go!

Incepem weekendul cu lucruri bune atat la propriu cat si la figurat. La Marché Atwater are loc editia de primavara a Festivalului berii. Aproximativ 20 de microbraserii din Quebec is vor prezenta produsele, iar magazinele de branzeturi din piata va vor delecta cu mirosuri fine.
La stadionul Olimpic se da startul weekendurilor in care in fiecare vineri seara camioanele cu fast food vor fi prezente. In seara de 1 mai, in mod special, pe ecranul special instalat la fata locului se va putea urmari primul meci de hockey din cadrul seriei Canadiens-Tampa. In pauze, formatii de muzica locala va vor delecta cu concerte gratuite.

Pentru cei pasionati de box, amintim ca sambata seara are loc meciul secolului, asa cum a fost numit de pasionatii de box, intre Mayweather si Pacquiao, meci transims in direct pe PPV de la Las Vegas. Spoiler alert: daca urmariti cu atentie desfasurarea meciului, nu va asteptati sa-l vedeti pe Lucian Bute in tribune, a anuntat in presa din Romania ca i-a fost imposibil sa gaseasca bilete (sic!)

Film
Festivalul de film Vues d’Afrique are loc saptamana aceasta la Cinémathèque québécoise – 335 Boulevard de Maisonneuve Est, Montréal

Activitati in aer liber
Sambata la pranz, tot spatiul de la Promenade Wellington se transforma intr-o sala uriasa de zumba. Evenimentul este numit Zumbathon si invita toti montrealezii sa ia parte la o multitudine de cursuri gratuite de dans, oferite de 4 centre sportive. Totul se desfasoara pana la ora 17.
Adresa: rue Wellington, intre Galt si De L’Église

Pentru cei mici
Duminica pompierii din Montreal isi deschid portile pentru un al treilea an consecutiv. Cei mici vor avea ocazia sa se urce in masinile de pompieri si sa pretinda ca sunt mari si curajosi. Mai multe detalii pe site-ul Ville de Montreal

Festival
Festivalul Accès Asie este la a 20a editie aniversara si va asteapta sa intrati in minunatul univers asiatic prin universul literar, culinar sau al dansului. Detalii si locurile de desfasurare aici.
Sa profitam!

Distribuie:

Related posts

One Thought to “2 – 3 mai 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana”

 1. Adrian Ardelean

  O alta varianta de petrecere a timpului, in care utilul se imbina cu placutul:

  Grigore Cartianu la Montreal

  Cunoscutul scriitor si ziarist roman Grigore Cartianu va fi prezent la Montreal intre 1 si 10 mai 2015, cu o serie de conferinte si lansari de carte. Printre altele, impreuna cu colegul sau Laurentiu Ciocazanu, el va lansa volumul “Miracolul din noiembrie” in care analizeaza rolul diasporei la alegerile din noiembrie 2014.

  Vineri 1 mai, orele 18.00 – 21.00, Centrul comunitar Cote de Neiges (6767, Cote des Neiges, sala 697): “Miracolul din noiembrie, venit pe axa Diaspora – Facebook”
  Sambata 2 mai, orele 15.00 – 17.00, Centrul comunitar Cote de Neiges (6767, Cote des Neiges, sala 592): “Crimele Revolutiei. Experimentul sangeros al KGB în Romania” (conferinta urmata de filmul “Trei zile pana la Craciun. Sfarsitul Ceausestilor”).
  Sambata 2 mai, orele 19.00 – 23.00, restaurant “Mamaia” (4727, St. Denis): “Miracolul din noiembrie, venit pe axa Diaspora – Facebook”.
  Duminica 3 mai, ora 13.30 – 16.00, Casa Romana (8070, Christophe-Colomb): “Confiscarea Revolutiei din 1989 de catre PCR-KGB”.
  Duminica 10 mai, ora 14.15 – 17.00, biserica Sf. Dimitrie cel Nou (10120, rue d’Auteuil): “Confiscarea Revolutiei din 1989 de catre PCR-KGB”.

  La restaurantul Mamaia consumatia (35 dolari) este obligatorie si include 3 feluri de mancare traditionala romaneasca. Va rugam sa rezervati in prealabil la telefonul 514-254-8687 sau prin email la a_ardelean@yahoo.com. La toate celelalte evenimente, intrarea este libera si puteti sa cumparati cartile autorului (autorilor) si sa obtineti autografele acestora.

Leave a Comment