20 – 21 sept – Unde iesim la sfarsit de saptamana?

MarcoPolo

1. Marco Polo – Le fabuleux voyage (6 mai – 26 octombrie)

Retraiti unul dintre cele mai interesante voiaje facute vreodata, cel al lui Marco Polo, omul care a parasit orasul sau natal in 1271, la varsta de 17 ani si a revenit 24 de ani mai tarziu, la varsta de 41 de ani. Redescoperiti aventurile si intamplarile prin care a trecut. O expozitie bazata pe cartea scrisa in timpul cat a stat ca prizonier de razboi.

POINTE-À-CALLIÈRE, CITÉ D’ARCHÉOLOGIE ET D’HISTOIRE DE MONTRÉAL
http://www.pacmusee.qc.ca/

2. Fabergé – Bijutierul tarilor (14 iunie – 5 octombrie)

Cea mai mare colectie Fabergé aflata in exteriorul Rusiei este prezentata in exclusivitate la Montréal. Expozitia contine 240 de obiecte, printre care si 4 dintre cele mai faimoase oua de Paste comandate de Romanovi.

MUSÉE DES BEAUX-ARTS DE MONTRÉAL (MBAM)
http://faberge.mbam.qc.ca/

3. Festival Quartiers Danses (12 septembrie – 20 septembrie)

Timp de doua saptamani, acest festival al dansului prezinta performante exterioare, spectacole in sala, expoitii, filme si ateliere. Dans pentru toata lumea si pentru toate gusturile, gratuit sau la pret mic, in mai multe cartiere ale orasului.

Montréal (Quartier des spectacles)
http://quartiersdanses.com/

4. Piknic Électronik (18 mai – 21 septembrie)

In fiecare duminica, incepand cu luna mai si pana la sfarsitul lui septembrie, un spectacol de muzica electronica, creat special pentru a aduce la un loc famiile si celibatarii in cautarea unui loc unde muzica de calitate se imbina cu atmosfera placuta si calduroasa. Un loc accesibil cu metroul, bicicleta sau in masina, la numai 5 minute de centrul orasului.

Parc Jean-Drapeau
http://www.piknicelectronik.com/

5. Jardins de lumière (5 septembrie – 2 noiembrie)

La lasarea serii lampioanele si luminile magice ale gradinilor japoneze si chinezesti de la Jardin Botanique se aprind lasand lumea misterelor, a magiei si a contrastelor sa puna stapanire pe minunatele gradini aflate in mijlocul orasului.

Jardin Botanique
http://espacepourlavie.ca/programmation/jardins-de-lumiere

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment