21 – 22 Februarie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

montreal1526Ignorand frigul de afara, orasul incepe sa faca loc festivalurilor si spectacolelor in aer liber. Ba chiar se pare ca temperatura apropiata de cea de la Polul Nord ne lasa sa respiram si ne da o pauza sambata si duminica, invitandu-ne parca sa iesim si sa ne bucuram de o iarna placuta, asa cum ar trebui sa fie.

Activitati

A inceput Montreal en Lumiere. A 16a editie se desfasoara din 19 februarie si pana la 1 martie in zona Quartier des spectacles si va invita la spectacole gratuite de muzica ale nenumaratilor artisti prezenti. Aveti chef de mai multa miscare si de un pic de adrenalina? Sunt instalate un tobogan urias si o tiroliana. Va este foame? Camioane cu fast food sunt prezente. Putem spune ca nu aveti practic nici un motiv sa fiti acolo.

Les Rendez-vous du cinéma québécois, un festival al filmului quebecos ce are loc in sali de cinema din centrul orasului din 19 pana in  28 februarie. Marc Labreche spune ca “Venir aux Rendez-vous du cinéma québécois, c’est comme faire l’amour à la femme qu’on désire. C’est l’ultime plaisir de la vie et un indice de l’existence de Dieu.

Pe strada St-Denis, intre Roy si Gilford, are loc a 4a editie a La Fête des Glaces. Loc de intalnire al artistilor sculptori in gheata. Tema de anul acesta sunt povestile si basmele ce ne-au incantat copilaria.

Défi canot à glace Montréal – Concurs de canoe ce se desfasoara pe 21 februarie pe apele inghetate ale St-Laurentului.

L’Hivernale continua pe Esplanada Sun Life de la Stadionul Olimpic. Patinoar gratuit in aer liber, restaurante si concerte ale unor DJ de renume.

Nu uitam sa va aducem aminte de pescuitul la copca. Traim in Montreal si asta este un “must”, la fel cu mersul la cabane a sucre din fiecare an. Nu trebuie sa mergeti mai departe de Vieux Port , unde sunt deja instalate pe gheata cabanele incalzite in care puteti pescui in compania familiei sau a prietenilor. Nu uitati vinul ce trebuie pus la fiert sau tuica, pentru cei mai frigurosi.

Expozitii, muzee, spectacole

Pasionati de pescuit si vanatoare? Weekendul acesta la Place Bonaventure are loc expozitia Salon expert, chasse, pêche et camping de Montréal.

La Jardin Botanique de Montreal, puteti asista pana pe 26 aprilie la minunata expozitie Papillons en liberté. Anul acesta multe alte exemplare superbe va vor incanta privirea cu culorile lor.

La Muzeul de Beaux-Arts , Benjamin‑Constant ne incanta privirea cu expozitia Merveilles et mirages de l’orientalisme : de l’Espagne au Maroc, Benjamin‑Constant en son temps

Muzeul Pointe-à-Callière gazduieste expozitia Les Grecs – D’Agamemnon à Alexandre le Grand – un eveniment important, de talie internationala. Locul in care puteti descoperi 5000 de ani de istorie greaca.

Expozitia L’amour sous toutes ses coutures de la muzeul McCord va aduce in prim plan o pagina din istoria rochiilor de mireasa si a accesoriilor de nunta din secolele 19, 20 si 21. Expozitia dureaza pana in 12 aprilie 2015.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment