22 – 23 Noiembrie – Unde iesim la sfarsit de saptamana

0
2913

montreal-nov2014Craciunul se apropie, Santa Claus (Mos Craciun) soseste la parada din centrul Montrealului si astfel sezonul sarbatorilor de iarna este oficial deschis.

Ce putem face intr-un weekend in care iarna a pus deja stapanire pe oras si in care aburii de ciocolata calda ne incalzesc mainile in fiecare seara?

Daca nu sunteti prea obositi dupa parada lui Mos Craciun, va propunem cateva activitati ce credem ca v-ar interesa.

Sambata seara incepand cu ora 19, un spectacol drag noua tuturor, oferit de o corala de exceptie, ce incepe deja sa-si faca un nume in peisajul cultural montrealez: Asociatia LA MUSE HÉRITAGE MUSICAL, va invita la concertul Manoliana, Âmes de légende.

Nu uitati ca de duminica, de la ora 16.45 incepe Festivalul Filmului Romanesc, un eveniment semnat de asociatia ROCADE.

SALES! Brandul Montrealez m0851 (genti, accesorii de moda, vestimentatie) organizeaza un mare sale in perioada 21 – 23 noiembrie la adresa 5555 avenue Casgrain H2T 1Y1, Montréal

Spectacole si activitati pentru cei mici (si nu numai)

1. Muzeul Stewart (14 noiembrie – 4 ianuarie) – Les pères Noël débarquent au Musée Stewart

Expozitie de figurine de Mos Craciun si o multime de activitati pentru cei mici. Mai mult chiar, accesul la muzeu este gratuit pe toata durata expozitiei.

2. Muzeul McCord (16 noiembrie – 6 aprilie 2015) – L’île aux jouets

Activitate pentru cei micuti, cu varsta intre 3 si 9 ani.Un vapor naufragiaza. Copiii pornesc in cautarea supravietuitorilor ce au naufragiat pe o insula plina de jucarii. Vor trebui sa traverseze o padure magica plina de personaje surpriza, sa treaca prin tunelul secretelor, sa descopere trenul fantoma si chiar o tabara a uriasilor… O aventura pasionanta!

3. Festival international Les Coups de Théâtre (16 – 23 noiembrie) – 15 companii de teatru nationale si internationale vor prezenta spectacole pe gustul celor mici la diverse sali din Montreal. Programul complet il gasiti aici.

Alte spectacole si activitati

1. La Biennale de Montréal (22 octombrie – 4 ianuarie)

Locul unde lumea artistica a orasului se aduna zilele acestea. Expozitii, conferinte, intalniri intre artisti. Unde? Anul acesta la Muzeul de Arta contemporana (Musée d’art contemporain).

2. Rencontres internationales du documentaire de Montréal (RIDM) – poate unul dintre cele mai importante evenimente ale lunii noiembrie in Montreal (in afara de parada lui Mos Craciun, fireste :) este festivalul international de film documentar, ce va prezenta in intervalul 12 – 23 novembre 2014, un numar de 141 de filme provenind din 41 de tari diferite. Romania nu este prezenta, insa doua dintre documentarele prezentate ne amintesc intr-o oarecare masura viata din Romania inainte si dupa 1989. Este vorba despre productia finlandeza GIANT ce prezinta antrenamentul gimnastelor romance in perioada de dinainte de 1989, precum si un documentar realizat de Dan Popa (Quebec) Île et aile si prezentand emotiile zborului la mai mult de 10 000 de metri intre 16 aeroporturi in jurul lumii.

3. Festivalul montrealez dedicat cinematografiei gay, lesbien, bi si trans IMAGE + NATION se desfasoara pana pe 30 noiembrie

4. Salonul de carte de la Montreal are loc la Place Bonaventure, intre 19 si 24 noiembrie.

5. Expozitia L’amour sous toutes ses coutures de la muzeul McCord va aduce in prim plan o pagina din istoria rochiilor de mireasa si a accesoriilor de nunta din secolele 19, 20 si 21. Expozitia dureaza din 21 noimebrie 2014 pana in 12 aprilie 2015.

Weekend placut tuturor!

 

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY