24 –25 Ianuarie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

mtl-winter-festMijlocul iernii, frigul se domoleste vineri si sambata, asa ca grabiti-va sa iesiti din casa, sa profitati de cele aproape zero grade. Se stie doar: iarna in Montreal, nu stam in casa!

Pana in 8 februarie nu ratati Serbarile zapezii (Fête des neiges) din parcul Jean Drapeau. In program activitati gratuite si cu plata in aer liber. Sculpturi in gheata, tiroliana, patinoar si derdelus cu tubes. Saniile trase de caini sau de caini si spectacolele muzicale sunt la intalnire.

Intalnirile culturale din acest weekend debuteaza cu spectacolul de opera Samson si Dalila de Caimille de Saint-Saens, la sala Wilfrid-Pelletier de la Place des Arts.
In fiecare seara, daca nu ati apucat inca, puteti sa mergeti in Quartiers des Spectacles ca sa vedeti spectacolul de lumini si culori, Luminotherapie. Este penultimul weekend in care puteti sa profitati, iar camionul cu fast-food ce este parcat in zona va serveste cu super savuroase preparate pe loc.

Din 23 si pana in 25 ianuarie, pe cheiurile din Vieux Port se intampla Igloofest. Festival de muzica cu DJ de renume: Loco Dice, Deetron si Oliver Heldens.
24 si 24 ianuarie, la Parcul Olimpic (Esplanada SunLife), in afara de evenimentele deja in program in cadrul l’Hivernale, sunt prezente si concertele de muzica electronica.

Muzeul Pointe-à-Callière gazduieste incepand cu 12 decembrie expozitia Les Grecs – D’Agamemnon à Alexandre le Grand – un eveniment important, de talie internationala. Locul in care puteti descoperi 5000 de ani de istorie greaca.

Expozitia L’amour sous toutes ses coutures de la muzeul McCord va aduce in prim plan o pagina din istoria rochiilor de mireasa si a accesoriilor de nunta din secolele 19, 20 si 21. Expozitia dureaza pana in 12 aprilie 2015.

La Muzeul des beaux-arts, pana pe 25 ianuarie, expozitia  De Van Gogh à Kandinsky : de l’impressionnisme à l’expressionnisme, 1900‐1914 – opere de arta exceptionale, mai mult de 100 de tablouri, desene, gravuri.

Cu un OPUS card valid, puteti sa beneficiati de o cursa gratuita cu liftul in turnul Stadionului Olimpic? Pe pagina Facebook a Olympic Stadium gasiti detalii despre toate activitatile si promotiile in vigoare.

Weekend placut tuturor!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment