24-25 Octombrie – Unde iesim la sfarsit de saptamana

0
3785

zombie_walkNe apropiem de sfarsitul lunii, si deci de ceea ce a insemnat Oktoberfest la Montreal si imprejurimi. Inca mai puteti vizita cateva locuri unde berea si voia buna se imbina cu aroma berii specifice sezonului, insa alte activitati apar in sfera de interes. Vreti sa iesiti cu copiii? Sa va bucurati de ziele de toamna tarzie? Locuri noi, aventuri noi, evenimente ce se desfasoara de ceva mai mult timp sau doar ce apar in oras? Ati nimerit la locul potrivit, pentru ca incercam sa acoperim tot ce se intampla weekend-ul acesta in oras.

Oktoberfest in Montreal

1. Taverne Gaspar Oktoberfest dureaza pana pe 31 octombrie mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului.

2. Bier Markt Montreal – Krombacher Hell: L’Oktoberfest – pana pe 31 octombrie. Detalii pe pagina Facebook a evenementului

3. Les 3 Brasseurs – Mois d’Oktoberfest – pana pe 30 octombrie. Detalii pe pagina Facebook a evenimentului.

Spectacole, expozitii

1. Marco Polo – Le fabuleux voyage (6 mai – 26 octombrie)

Retraiti unul dintre cele mai interesante voiaje facute vreodata, cel al lui Marco Polo, omul care a parasit orasul sau natal in 1271, la varsta de 17 ani si a revenit 24 de ani mai tarziu, la varsta de 41 de ani. Redescoperiti aventurile si intamplarile prin care a trecut. O expozitie bazata pe cartea scrisa in timpul cat a stat ca prizonier de razboi.

POINTE-À-CALLIÈRE, CITÉ D’ARCHÉOLOGIE ET D’HISTOIRE DE MONTRÉAL

http://www.pacmusee.qc.ca/

2. Jardins de lumière (5 septembrie – 2 noiembrie)

La lasarea serii lampioanele si luminile magice ale gradinilor japoneze si chinezesti de la Jardin Botanique se aprind lasand lumea misterelor, a magiei si a contrastelor sa puna stapanire pe minunatele gradini aflate in mijlocul orasului.

Jardin Botanique

http://espacepourlavie.ca/programmation/jardins-de-lumiere

3. 40e anniversaire de l’École de Joaillerie de Montréal (25 septembrie – 15 noiembrie)

60 de creatori expun mai mult de 200 de bijuterii. 40 de ani de exceptie si de recunoastere nationala si internationala pentru scoala montrealeza de bijuterie.

Musée des maîtres et artisans du Québec

http://www.mmaq.qc.ca/exposition_cours.htm

4. La Biennale de Montréal (22 octombrie – 4 ianuarie)

Locul unde lumea artistica a orasului se aduna zilele acestea. Expozitii, conferinte, intalniri intre artisti. Unde? Anul acesta la Muzeul de Arta contemporana (Musée d’art contemporain).

5. Festivalul lumii arabe (24 octombrie – 8 noiembrie)

Festival du monde arabe de Montreal – Eveniment unic in America de Nord, se defasoara in zona Place des Arts. Mai multe spectacole, expozitii si proiectii de filme, unele gratuite, au loc in diferite sali din oras. Pentru a cunoaste orarul exact consultati site-ul evenimentului.

6. Cuisine & confessions (28 octombrie – 16 noiembrie)

Spectacol de circ al companiei Les 7 doigts de la main, una dintre cele mai faimoase companii de circ din lume (afirmatia apartine celor de la La Monde).

7. Red Bull Flying Bach – Teatrul Maisonneuve – pana pe 26 octombrie

Un spectacol surprinzator, unde break dance-ul se imbina cu armoniile lui Bach, totul pus in scena intr-o coreografie deosebita.

Shopping season is on!

1. Lacoste & John Varvatos Warehouse Sale – In Ville St-Laurent 23-26 Octombrie

 

Halloween special!

1. Festival de la Frayeur – Parcul La Ronde (4 octombrie – 2 noimebrie)

2. Cursa L’Apocalypse – Parc Jean-Drapeau (25 octombrie)

Circuit de alergare pentru toata lumea. Puteti sa va puneti la incercare rezistenta pe distante de 1, 5 sau 10 km, totul intr-un decor de film suspans.

3. Montreal Zombie Walk – Marche de Zombie de Montreal (25 octombrie)

Vreti sa vedeti live secvente de horror movie? Nu ratati aceast eveniment unic in oras. Cele mai frumoase costume, cele mai reusite machiaje isi dau intalnire in centrul Montrealului, incepand cu ora 12 (marsul va avea loc la ora 15.00) la metro Place-des-Arts. Puteti participa, conditia este sa fiti imbracat in cea mai zdrentuita camasa si sa nu uitati sa fiti stropit cu vopsea rosie din belsug.

4. Festival de cinema SPASM (24 octombrie – 1 noiembrie)

Scurt metraje cinematografice la Teatrul Plaza ce in mod sigur va vor face pielea de gaina 🙂

Halloween pentru cei mici la Centre de la Nature din Laval, aveti din 11 octombrie si pana in 26 o multime de activitati in familie. Puteti vizita casa bantuita (La maison hantée) sau sa asistati la un spectacol pentru cei mici (intre 2 si 8 ani) sambata sau duminica de la ora 14.00. Sambata seara puteti participa la Rallye aux lanternes de la ora 17.00 la 19.30 sau mai tarziu de la ora 18.00 sa vizionati filmul Hotel Transilvania. Samabata si duminica de la orele 11, 13 si 15 vor avea loc ateliere de decorat dovlecii.

Weekend placut tuturor!

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY