27 – 28 Decembrie – Unde iesim la sfarsit de saptamana

village-antanWeekendul de dupa Craciun. Suntem cu totii obositi si simtim nevoia de un pic de miscare. O iesire cu familia nu cred ca strica nimanui, mai ales ca par a fi ultimele doua zile cu temperaturi peste zero grade din luna aceasta. Ce avem de facut in Montreal si imprejurimi?

Ati vizitat mirifcul Village d’antan de la Drummondville? Daca nu, probabil ca este timpul sa o faceti, pentru ca nu mai este deschis decat pana pe 31 decembrie, iar magia celor 25 000 de luminite colorate, a micilor spiridusi (lutin) si a decorului feeric va vor vraji negresit.

Les Feux sur glace Telus sunt in continua desfasurare in fiecare sambata cu incepere de la ora 20, pana pe data de 3 ianuarie. Evenimentul este organizat de Vieux Port de Montreal sub egida Montréal en Fêtes si aveti la dispozitie o multitudine de activitati: de la spectacole, la focuri de artificii, cinema, povesti pentru copii, totul culminand cu spectacolul de sfarsit de an din 31 decembrie.

Spectacole si activitati pentru cei mici (si nu numai)

1. Muzeul Stewart (14 noiembrie – 4 ianuarie) – Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – Expozitie de figurine de Mos Craciun si o multime de activitati pentru cei mici. Mai mult chiar, accesul la muzeu este gratuit pe toata durata expozitiei.

2. Muzeul McCord (16 noiembrie – 6 aprilie 2015) – L’île aux jouets – Activitate pentru cei micuti, cu varsta intre 3 si 9 ani.Un vapor naufragiaza. Copiii pornesc in cautarea supravietuitorilor ce au naufragiat pe o insula plina de jucarii. Vor trebui sa traverseze o padure magica plina de personaje surpriza, sa treaca prin tunelul secretelor, sa descopere trenul fantoma si chiar o tabara a uriasilor… O aventura pasionanta!

3. Daca ati ratat pana acum, este probabil cel mai bun moment sa vedeti spectacolul ce a devenit o traditie si ce se desfasoara in fiecare an, in luna decembrie, Spargatorul de nuci. Spectacolul este organizat de Les Grands Ballets Canadiens de Montréal.

4. Noël bonbon / A Sweet Christmas – la Gradina Botanica, din 5 decembrie, pana in 4 ianuarie expozitie gratuita de bomboane si dulcegarii, precum si ateliere de confectionat bomboane.

5. Cine este adevaratul Mos Craciun? (6 – 28 decembrie)  – Muzeul Pointe-à-Callière le prezinta celor mici, in cadrul unei activitati de aproximativ 45 de minute, povestea Mosului si diferitele nume sub care acesta poate fi regasit in lume.

Spectacole si activitati

1. La Biennale de Montréal (22 octombrie – 4 ianuarie) – Locul unde lumea artistica a orasului se aduna zilele acestea. Expozitii, conferinte, intalniri intre artisti. Unde? Anul acesta la Muzeul de Arta contemporana (Musée d’art contemporain).

2. Muzeul Pointe-à-Callière gazduieste incepand cu 12 decembrie expozitia Les Grecs – D’Agamemnon à Alexandre le Grand – un eveniment important, de talie internationala. Locul in care puteti descoperi 5000 de ani de istorie greaca.

3. In centru, la Quartiers des Spectacles, nu ratati spectacolul de lumini Luminothérapie – videoproiectii pe cladirile din jur, maiestuos si impresionant (10 decembrie 2014- 2 februarie 2015)

4. Expozitia L’amour sous toutes ses coutures de la muzeul McCord va aduce in prim plan o pagina din istoria rochiilor de mireasa si a accesoriilor de nunta din secolele 19, 20 si 21. Expozitia dureaza din 21 noimebrie 2014 pana in 12 aprilie 2015.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment