27 – 28 Februarie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

mtllumiereSa se faca lumina! Montreal en lumiére si ultimul weekend cu geruri ametitoare sau cel putin asa speram, daca este sa ne luam dupa ce spun cei de la Meteomedia.

Sambata aceasta se intampla La nuit blanche in Montreal. Multe activitati disponibile, concertele din Place des Arts, spa-uri, magazine, restaurante deschise toata noaptea… Este a 12a editie si lista a ceea ce putem face este din ce in ce mai lunga. Pagina Facebook a evenimentului va da toate detaliile.

Nu trebuie sa uitam ca incepe saptamana de relache si copii vor sa se distreze. Iata o lista scurta cu activitati pentru cei mai mici membri din familiile noastre:

Ecomuseum – mai mult de 115 specii de animale numai din Quebec. Lupi, lynx, urs negru, caribou, reptile, etc. la numai 30 d eminute de centrul orasului, acest loc minunat va permite sa evadati in mijlocul naturii indiferent de anotimp.

Daca nu ati apucat sa mergeti, acum este momentul cel mai bun. La Jardin Botanique de Montreal, pana pe 26 aprilie, minunata expozitie Papillons en liberté ii va incanta garantat pe cei mici. Anul acesta multe alte exemplare superbe va vor incanta privirea cu culorile lor.

Daca cei mici sunt pasionati de istorie sau arheologie, atunci muzeul Pointe-à-Callière este cel mai potrivit loc pentru ei. Activtitati si expozitii dedicate studiului grecilor antici si indrumar de arheologie.

Un pic de bucatarie nu strica nimanui si de aceea ideea de a-i invata de mici cum se facea painea in timpuri stravechi in Quebec pare una buna pentru aceasta perioada a anului. Activtatea este disponibila la Chateau Ramezay si inutil sa va aspunem, insa ceea ce gatiti va trebui sa mancati la final.

Daca aveti in familie pasionati ai jocurilor (video, de societate, on line, etc) in Montreal se desfasoara in aceasta perioada Montreal Joue. Un festival dedicat tutror iubitorilor de jocuri de orice fel. Mai mult de 200 de activtati in peste 80 de locuri. Vizitati site-ul si alegeti-va!

Iar in cazul in care gerul din ultimele saptamani va lua o pauza, activitatile exterioare va asteapta in toate colturile orasului. Pe Mont-Royal puteti sa practicati patinaj, mers cu rachetele, schi de fond sau chiar si glisade cu tuburi. In Vieux-Port puteti patina la Quais du Vieux-Port , la fel si la Village d’hiver din Parcul Olimpic, unde noul patinoar gratuit este deschis.

In calendarul Festivalurilor ce sunt in plina desfasurare, mai putem adauga:

Editia 33a a Rendez-vous du cinéma québécois pana pe 28 februarie.

Din 28 februarie si pana pe 8 martie are loc Festivalul international al fimului pentru copii (FIFEM)

Va place Bach? Intrebarea este retorica, insa duminica incepand de la ora 13.30 puteti asista la un concert simfonic gratuit in Old Port – 18e Symphonies portuaires de Pointe-à-Callière.

Intre 28 februarie si si 15 martie pentru cei pasionati de arta se intampla Le 7e Art Souterrain.

Si da, simtim cum vara se apropie, iar pentru cei pasionati de motociclete este momentul cel mai bun sa isi innoiasca echipamentul sau sa-si faca planuri de cumpararea unei noi jucarii (cu motor, fireste, minim 12 000$ 🙂 Salon de la Moto de Montreal

Sunteti in mood de o plimbare in Monteregie? Atunci Sherbrooke este locul unde va trebui sa ajungeti, pentru ca acolo se intampla Le Carnaval de Sherbrooke.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment