28 – 29 Martie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

papillonsUltimul weekend al lunii martie, semn ca primavara este in plina desfasurare, iar ghioceii sunt deja trecuti. Soarele straluceste, iarba este verde…. well, intr-o lume ideala cam asa ar trebui sa fie, insa noi inca ne bucuram de zapada si de fulgii cazuti cu gratie in dimineata de astazi. Oricum, se pare ca iarna si gerul nu mai au putere si pana la urma vor ceda locul soarelui si caldurii.

Recapitulam: weekend, timp liber, spectacole, expozitii si chef de distractie….

Pana duminica mai puteti viziona filme din cadrul Festival International du Film sur l’Art (FIFA) , festival ce se desfasoara in mai multe locatii din oras. Programul complet il gasiti pe site-ul organizatorilor.

Pasionati de balet? Daca da, atunci aflati ca la Place des Arts puteti sa va incantati simtul artistic cu baletul Little Prince de Antoine de Saint-Exupéry, piesa pusa in scena de Didy Veldman.

Daca nu am reusit sa va convingem cu baletul, atunci poate un concert de muzica clasica va reusi sa va trezeasca simturile artistice. La biserica Saint-Jean-Baptiste, sambata seara va puteti delecta auzul cu creatii ale compozitorilor Charles-Philippe Tremblay-Bégin, Robert Schumann si Karl Jenkins, sub bagheta dirijorului Louis Lavigueur.

La muzeul Pointe-à-Callière a mai ramas numai o luna pana la sfarsitul celei mai mari expozitii organizate vreodata in America de Nord, expozitie dedicata grecilor antici. Les Grecs – D’Agamemnon à Alexandre Le Grand

La Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) puteti vedea expozitia Merveilles et mirages de l’orientalisme : Benjamin Constant en son temp, prima expozitie de pictura cu tematica dedicata culturii orientale.

Ramanand in lumea muzeelor, va amintim ca la Muzeul Stewart se desfasoara expozitia D’Artagnan Al Capone et les autres – Armes et légendes. Asa cum banuiti, expozitia va poarta in lumea armelor si a epocii unde ele au fost folosite. Sunt la intalnire personaje din western, eroi de revolutii sau banditi celebri.

La muzeul McCord, expozitia L’amour sous toutes ses coutures ne dezvaluie evolutia rochiilor de mireasa din secolele 19, 20 si 21. Mai mult de 30 de rochii si o multime de accesorii pentru rochia de mireasa va sunt prezentate aici.

Si pentru ca este timpul siropului de artar si al Sugar Shack-urilor (Cabane à sucre) pentru cei ce nu au chef sa deplaseze in afara orasului, aflati ca in weekendul acesta in cartierul Verdun, mai precis la Promenada Wellington, are loc a 5a editie a Cabane Panache et bois rond. Un eveniment cu jocuri, spectacole artistice si mai ales delicatese specifice cabane à sucre sunt la intalnire.

Sa nu uitam, pentru cei ce nua ti ajuns inca, expozitia Papillons en liberté este prezenta pana pe 26 aprilie la Jardin Botanique.

Weekend placut sa aveti!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment