31 Ianuarie – 1 Februarie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

montreal-weekendFrig! Acesta este cuvantul de ordine pentru weekendul acesta. Ba nu, am uitat si ne cerem scuze. Weekendul acesta poate fi rezumat in fraza: frig, Super Bowl XLIX si montrealezii carora nu le pasa de vremea de afara.
Dupa ce toata saptamana am fost uimiti de scaderile masive de dobanzi de pe piata ipotecara (vezi www.imobiliar.ca pentru mai multe detalii) a venit momentul sa ne bucuram de weekend si de tot ce se intampla in burg.

1. Festivalul iernii este in plina desfasurare pe insula Jean Drapeau si se intampla pana pe 8 februarie. Statui de gheata, spectacole pentru cei mici, restaurante pentru cei mari, patinoar in aer liber pentru cei ce iubesc miscarea in aer liber, plimbari cu saniile trase de caini sau cai (nu sunt gratuite!) pentru restul lumii. Acestea sunt numai cateva din activitatile la care puteti lua parte in fiecare zi la Fete des Neiges.
2. In centrul vechi al orasului se da muzica! Si se da la maxim. Igloofest va invita vineri, sambata si duminica la muzica buna si DJ de renume ce se vor produce pe scenele amenajate in ciuda temperaturii exterioare. Vizitati site-ul oficial al evenimentului pentru a fi la curent cu orarul – Igloofest.
3. Ati fost iarna aceasta la Luminotherapie? Daca nu, nu ratati ocazia. Sunt ultimele zile cand mai puteti admira instalatiile amenajate in Place des Spectacles. Puteti chiar sa va inscrieti la vizite gratuite si interactive ce au loc vineri si sambata de la ora 12 la 20.
4. Espalanada Sun Life de la Stadionul Olimpic va asteapta si ea cu patinoarul gratuit in aer liber si cu concertele de muzica buna in cadrul evenimentului L’Hivernale. Restaurantele amenajate in zona si punctele de incalzire sunt locurile unde va puteti relaxa dupa ce ati dansat pe ritmuri electronice sau ati patinat.

5. Ati fost la pescuit la copca in iarna aceasta? Daca nu, acum este momentul sa o faceti. Nu mai departe de Vieux Port sunt deja instalate pe gheata cabanele incalzite in care puteti pescui in compania familiei sau a prietenilor. Nu uitati vinul ce trebuie pus la fiert sau tuica, pentru cei mai frigurosi.

Muzee si spectacole

Muzeul Pointe-à-Callière gazduieste incepand cu 12 decembrie expozitia Les Grecs – D’Agamemnon à Alexandre le Grand – un eveniment important, de talie internationala. Locul in care puteti descoperi 5000 de ani de istorie greaca.

Expozitia L’amour sous toutes ses coutures de la muzeul McCord va aduce in prim plan o pagina din istoria rochiilor de mireasa si a accesoriilor de nunta din secolele 19, 20 si 21. Expozitia dureaza pana in 12 aprilie 2015.

Pentru iubitorii de opera, la sala Wilfrid-Pelletier de la Place des Arts aveti in program opera Samson si Dalila de Caimille de Saint-Saens.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment