7 – 8 Martie 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

moismarsAm scapat de iarna! Am scapat de iarna? Oara chiar sa avem norocul de a fi scapat de temperaturile ce ne-au tinut la limita rezistentei termice si psihice? Se pare ca da. Weekendul acesta se anuta cu temperaturi placute, un pic numai sub zero grade. Pentru noi, cei obisnuiti cu iarna din Quebec, am putea spune ca a venit chiar primavara si ca este timpul sa dam drumul la bbq.
Asa ca, haideti sa vedem cum ne petrece weekendul acesta, ultimul weekend inainte de a reincepe scoala.

Salon des reptiles 2015 se petrece weekendul acesta. Puteti vedea mai mult de 100 de specii de reptile printre care serpi, aligatori, tarantule, soparle, broaste testoase… lista ar putea continua insa mai bine sa va spunem ca salonul este deschis numai in weekendul acesta, la Collège De Maisonneuve.

Pasionati de camping de buna calitate si de drumetii cu casa in spinare? Atunci nu trebuie sa ratati Le Salon de VR de Montreal.

Pentru cei mici sau pentru cei mari ce au inca sufletele de copii, le propunem in weekendul acesta Festivalul de marionete ce se desfasoara intre 4 si 8 martie si va propune 12 spectacole, o expozitie de marionete si multe alte activitati conexe.

Daca nu ati ajuns inca la Ecomuseum acum este momentul – mai mult de 115 specii de animale numai din Quebec. Lupi, lynx, urs negru, caribou, reptile, etc. la numai 30 de minute de centrul orasului, acest loc minunat va permite sa evadati in mijlocul naturii indiferent de anotimp.

La Jardin Botanique de Montreal, pana pe 26 aprilie, minunata expozitie Papillons en liberté ii va incanta garantat pe cei mici. Anul acesta multe alte exemplare superbe va vor incanta privirea cu culorile lor.

Daca cei mici sunt pasionati de istorie sau arheologie, atunci muzeul Pointe-à-Callière este cel mai potrivit loc pentru ei. Activtitati si expozitii dedicate studiului grecilor antici si indrumar de arheologie.

Daca aveti in familie pasionati ai jocurilor (video, de societate, on line, etc) in Montreal se desfasoara in aceasta perioada Montreal Joue. Un festival dedicat tutror iubitorilor de jocuri de orice fel. Mai mult de 200 de activtati in peste 80 de locuri. Vizitati site-ul si alegeti-va!

Iar in cazul in care gerul din ultimele saptamani va lua o pauza, activitatile exterioare va asteapta in toate colturile orasului. Pe Mont-Royal puteti sa practicati patinaj, mers cu rachetele, schi de fond sau chiar si glisade cu tuburi. In Vieux-Port puteti patina la Quais du Vieux-Port , la fel si la Village d’hiver din Parcul Olimpic, unde noul patinoar gratuit este deschis.

In calendarul Festivalurilor ce sunt in plina desfasurare, mai putem adauga:

Din 28 februarie si pana pe 8 martie are loc Festivalul international al fimului pentru copii (FIFEM)

Va place Bach? Intrebarea este retorica, insa duminica incepand de la ora 13.30 puteti asista la un concert simfonic gratuit in Old Port – 18e Symphonies portuaires de Pointe-à-Callière.

Intre 28 februarie si si 15 martie pentru cei pasionati de arta se intampla Le 7e Art Souterrain.

Weekend placut tuturor si nu uitati: in noapte de sambata spre duminica trecem la ora de vara (ironic fireste, intrucat iarna inca nu s-a terminat).

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment