8 – 9 Noiembrie – Unde iesim la sfarsit de saptamana

quoi-faireZile de toamna tarzie, din ce in ce mai frig, simtim parca cum se apropie prima zapada (saptamana viitoare? – asa spune Meteomedia) si cu toate astea nu putea sta in casa intr-un oras in care se intampla atat de multe lucruri.

In primul rand, pentru ca se apropie sarbatorile si pentru ca iarna pare mai usor de trecut cu o sticla de vin bun alaturi, nu uitati ca in weekend-ul acesta, la Place Bonaventure, se desfasoara Festivalul vinului si al berii. Mai mult de 200 de comercianti de produse alcoolice atat din domeniul vinificatiei cat si al berii, se vor aduna pentru a va prezenta produsele lor. Veti avea ocazia de a degusta mai mult decat bauturi alcoolice, intrucat alaturi de comerciantii sus pomeniti, veti mai putea gasi de la fabricanti de ciocolata pana la producatori de mezeluri si carnati ce va vor imbia cu produsele lor. Pagina oficiala a evenimentului.

Spectacole si expozitii

1. Opera din Montreal veti putea asista incepand cu 8 noimebrie si pana in 17 noiembrie la minunatul spectacol Barbierul din Sevilla.

2. 40e anniversaire de l’École de Joaillerie de Montréal (25 septembrie – 15 noiembrie)

60 de creatori expun mai mult de 200 de bijuterii. 40 de ani de exceptie si de recunoastere nationala si internationala pentru scoala montrealeza de bijuterie.

Musée des maîtres et artisans du Québec

3. La Biennale de Montréal (22 octombrie – 4 ianuarie)

Locul unde lumea artistica a orasului se aduna zilele acestea. Expozitii, conferinte, intalniri intre artisti. Unde? Anul acesta la Muzeul de Arta contemporana (Musée d’art contemporain).

4. Festivalul lumii arabe (24 octombrie – 8 noiembrie)

Festival du monde arabe de Montreal – Eveniment unic in America de Nord, se defasoara in zona Place des Arts. Mai multe spectacole, expozitii si proiectii de filme, unele gratuite, au loc in diferite sali din oras. Pentru a cunoaste orarul exact consultati site-ul evenimentului.

5. Cuisine & confessions (28 octombrie – 16 noiembrie)

Spectacol de circ al companiei Les 7 doigts de la main, una dintre cele mai faimoase companii de circ din lume (afirmatia apartine celor de la La Monde).

6. Rencontres internationales du documentaire de Montréal (RIDM) – poate unul dintre cele mai importante evenimente ale lunii noiembrie in Montreal (in afara de parada lui Mos Craciun, fireste 🙂 este festivalul international de film documentar, ce va prezenta in intervalul 12 – 23 novembre 2014, un numar de 141 de filme provenind din 41 de tari diferite. Romania nu este prezenta, insa doua dintre documentarele prezentate ne amintesc intr-o oarecare masura viata din Romania inainte si dupa 1989. Este vorba despre productia finlandeza GIANT ce prezinta antrenamentul gimnastelor romance in perioada de dinainte de 1989, precum si un documentar realizat de Dan Popa (Quebec) Île et aile si prezentand emotiile zborului la mai mult de 10 000 de metri intre 16 aeroporturi in jurul lumii.

SALE-uri !!! – Nu uitati cele 3 mari Sale-uri pe care vi le-am prezentat saptamana aceasta si care vor avea loc in acest weekend in Montreal!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment