9 – 10 mai 2015 – Unde iesim la sfarsit de saptamana

teraseNe uitam in jurul nostru si parca nu ne vine sa credem ca a venit primavara si ca totul inverzeste, iar urmele de zapada gri/neagra au disparut din peisaj. La magazinele de flori si articole de gradinarit sunt cozi, lumea se inghesuie sa cumpere ghivece mari, parca intr-o dorinta nebuna de a aduce un strop de primavara colorata in gradini si pe terase.

Joi, pe 7 mai, in Quartier des spectacles au fost inaugurate les Jardins Gamelin. Loc de intalnire cu muzica si distractia in aer liber pentru tot restul verii. Profitati in serile cand sunteti in centru si de cele 9 videoproiectii 9xMTL facute pe peretii unor cladiri din Quartier des spectacles.

Stiti ca pe Sainte Catherine va puteti plimba pe sub mii de globuri roz in vara aceasta? Strada a fost inchisa circulatiei intre Saint-Hubert si Papineau pentru a lasa loc spectacolelor in aer liber, plimbarilor in atat de pitorescul cartier si al distractiei. Incepand din 7 mai s-a dat startul spectacolelor, iar programul il pueti gasi pe site-ul organizatorilor.

Nu uitati, duminica este Mother’s Day, un eveniment oarecum nou pentru noi, romanii obisnuiti sa le sarbatorim pe cele ce ne sunt alaturi pe 1 si 8 martie, asa ca sa profitam sa mai cumparam ceva cadouri, sa mai program o iesire in oras, caci de ce nu pana la urma de Father’s Day, poate vom primi din nou o bormasina.

Tot duminica aceasta, daca mai aveti timp si sunteti pasionati de arta si traditiile popoarelor asiatice, puteti vizita festivalul Accès Asie, festival ce este la a 20a editie aniversara si va asteapta sa intrati in minunatul univers asiatic prin universul literar, culinar sau al dansului. Detalii si locurile de desfasurare aici.

Sa nu uitam, poate cel mai important este faptul ca sambata de la ora 14, un grup de romani cu drag de copacii din tara natala, se vor aduna in fata Consulatului General al României pentru a protesta impotriva defrisarilor ilegale. Banuim ca din cei peste 130 ce si-au anuntat prezenta, la reuniune vor fi maxim aceeasi 12 care ne-au obisnuit sa fie prezenti in fata Consulatului. Asteptam cu emotie fotografiile calitate HD.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment