Administratia Obama aproba deschiderea primei fabrici in Cuba

O stire ce trece pe sub radar este in fapt un eveniment important, marcant pentru relatiile comerciale dintre US si Cuba, relatii ce au fost inghetate de la Revolutia Cubaneza din 1959. Atunci, in 1959, guvernul revolutionar al lui Fidel Castro nationaliza toate bunurile detinute de companiile americane si de cetatenii acestei tari, dand astfel startul unei perioade de 56 de ani de embargo comercial si financiar al US impotriva noii guvernari socialiste.

Acum, la nu mai putin de 57 de ani distanta de aceste evenimente, iata ca administratia Obama isi da acordul pentru deschiderea primei companii americane pe sol cubanez. Este vorba mai exact de o mica intreprindere ce isi propune sa fabrice in Cuba tractoare pentru fermierii locali, la preturi abordabile.

Intreprinzatorii sunt Horace Clemmons si Saul Berenthal, amandoi ingineri software in varsta de 72 de ani, iesiti la pensie, insa ce au experienta in gestionarea de business. Investitia initiala se va situa undeva in jurul a 5 milioane de dolari, iar fabrica isi propune ca in primul an sa reuseasca sa construiasca aproximativ 1000 de tractoare.

Un interviu cu cei doi in Forbes

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment