Aeroportul Montreal Trudeau este gata sa primeasca refugiatii sirieni

0
2635

Conditiile de primire si verificare sunt deja indeplinite, lucrarile de amenajare pentru primirea refugiatilor sunt terminate, iar investitia de “numai” 671 milioane de dolari este gata de functionare.
Poarta 17 a aeroportului a fost transformata in zona de acces special dedicata primirii refugiatilor sirieni ce vor incepe sa aterizeze in sol canadian de sambata ce vine. Primii sositi vor fi de la centrele din Turcia si Iordania.
Conducerea aeroportului se arata increzatoare in capacitatea lor de operare, subliniind ca experientele pe care le-au avut in trecut cu migrarea masiva de libanezi (2006) sau cea cu Haitienii ce au fost primiti dupa cutremurul din 2010 in numar de 4000, au contribuit la implementarea masurilor actuale.

Refugiatii sirieni ce vor sosi in cadrul acestei campanii de ajutorare sunt considerati rezidenti canadieni inca de la imbarcarea in avioanele special puse la dispozitie de guvern. Trierea lor si verificarea din punct de vedere al securitatii au fost deja facute in taberele de refugiati de unde au fost selectati.

La sosirea in Canada serviciile de primire sunt asigurate de cei de la Aeroports de Montreal, Immigration Canada si Croix Rouge, urmand ca dupa aceea, ei sa fie cazati temporar in bazele militare de la Valcartier, Kingston, Meaford, Petawawa, Trenton si Borden.

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY