Astazi a fost prima zi cand am muncit pentru noi. Pana acum, anul asta, am muncit sa platim impozitele

Tax Freedom Day, asa cum este cunoscuta pe tot cuprinsul Canadei, este o zi ce a fost determinata de Institutul Fraser pe baza studiilor economice facute in toate provinciile si reprezinta ziua in care, pentru anul in curs, am terminat de platit toate impozitele si de acum incolo incepem sa muncim pentru noi.

Fireste, in Quebec suntem din nou tristi pentru ca Tax Freedom Day va fi abia peste o saptamana. In schimb suntem francofoni si ne este bine asa.

Asa ca haideti sa desfacem cu totii o bere si sa ne bucuram la gandul ca tot ce am muncit in primele 5 luni ale anului nu au fost banii nostri, ci au fost impozite platite catre guvern.

Sa vedeti numai de acum incolo! 🙂

In raportul anual publicat de institutul Fraser se arata ca o familie din clasa medie din Canada va castiga 105 236$ in 2016 si ca impozitul ce il va datora la stat va fi de 45 167$ (42.9% din venit). Tax Freedom Day a venit anul acesta cu doua zile mai devreme, insa nu din cauza faptului ca am avea impozite mai mici decat anul trecut, ci din cauza faptului ca a fost an bisect si unele provincii canadiene au inregistrat probleme economice ce au dus la obtinerea unor venituri medii mai mici.

Prima provincie ce a sarbatorit Tax Freedom day a fost Alberta, in data de 16 mai, in timp ce in Quebec, aceasta zi va fi in 13 iunie.

Raportul complet

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment