Autostrazi inundate, locuinte fara curent si 67 de mm de ploaie

Acesta ar fi rezumatul ploii ce a inceput sa cada ieri in jurul orei 13.30 si s-a oprit la 4 dimineata.

Astazi, la 7 dimineata, inca mai erau un numar de 20 000 de clienti Hydro Quebec fara electricitate, din care in zona Montrealului nu mai putin de 15 000. Pentru a recunoaste totusi meritul echipelor de interventie, trebuie sa spunem ca in punctul de maxim al furtunii de azi-noapte, in jurul miezului noptii, numarul penelor de curent inregistrate s-a apropiat de 100 000 la nivelul intregii provincii.

Environnement Canada ne spune ca in Montreal cantitatea de precipitatii cazuta a fost de 67 mm de ploaie, in timp ce in Beauce a fost de numai 40 de mm, iar la Mont Tremblant 25 de mm.

Inundatiile si problemele pe autostrazi nu au fost chiar asa mari cum ne obisnuisem la ultimele ploi, insa tot au existat cateva puncte cu probleme. Trecerea din Aut 40 vest catre Aut 13 nord a fost inchisa cateva ore bune din cauza cantitatii mari de apa acumulata, iar in Ahunstic-Cartierville o parte din bulevardul Laurentien, aproape de Henri-Bourassa Ouest, a fost inchisa deasemenea.

Environnement Canada a ridicat azi dimineata toate avertismentele de precipitatii pentru provincia Quebec, iar vremea buna pare sa se intaleze pentru urmatoarele zile.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment