Bradul de Craciun – il cumparam din piata sau il taiem direct de la pepiniera?

0
1725

brad-craciunCu mai mult de 1 200 000 de pomi de Craciun produsi in fiecare an, Quebecul este printre primele clasate in topul producatorilor din America de Nord. Din acestia, numai 400 000 sunt comercializati pe plan intern, restul fiind exportati in Statele Unite, in Caraibe sau vanduti in celelalte provincii canadiene. Surprinzator, insa cel mai mare competitor al brazilor produsi in Quebec nu sunt producatorii externi, ci brazii de plastic. Din fericire totusi, in urma unui studiu realizat in 2008, s-a determinat ca producerea brazilor artificiali este mai daunatoare mediului inconjurator datorita cantitatii mari de gaze de sera rezultate in procesul de productie.

Unde ne putem taia singuri bradul de Craciun.

Plantation JLS

Proprietarii locului ne asigura ca “adevaratul Mos Craciun” poate fi gasit in fiecare weekend aici, fiind locul pe care il prefera ca sa se odihneasca. Cei mici vor avea ocazia sa il intalneasca, sa se plimbe in remorca si sa-si aleaga bradul pentru Craciun.

Adresa: 5, chemin Saint-François, Sainte-Angèle-de-Monnoir (514) 346-8882
Web: sapinsdenoeljls.ca

Sapins Drummond

Deasemenea plimbarile in remorca vor amuza pe cei mici, in egala masura cu focul ce le va incalzi mainile.

Adresa: 305, route Caya, Saint-Nicéphore (819) 394-1147
Web: sapinsdrummond.com

Ferma Bélanger/Doré

La Mirabel, ferma familiala Belanger/Dore, produce brazi ce nu sunt tratati cu insecticid. Taiatul lor este posibil in fiecare saptamana de joi pana duminica, iar pentru cei ce nu au timp sa-si aleaga si sa taie propriul lor brad, gasiti in tot timpul cativa ce sunt deja pregatiti pentru a fi luati acasa.

Adresa: 17 029, rang Sainte-Marguerite, Mirabel (450) 431-4371

Ferma Quinn

Incepand din 29 noiembrie si pana in 22 decembrie, de joi pana duminica in fiecare saptamana, sunteti asteptati cu mic si mare la taiatul bradului de Craciun. In plus, sambata si duminica de la ora 11 la ora 15, pranzul traditional de Craciun va este pregatit cu tourtiere, fasole cu slanina, dovleac, supa si tarta.

Adresa: 2495 Boul Perrot Notre-Dame-de-l’Ile-Perrot, QC J7V 8P4 514-453-1510
Web: www.quinnfarm.qc.ca

O lista completa a locurilor unde va puteti taia singuri bradul de Craciun puteti gasi aici: apanq.qc.ca

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY