Canada si alte 18 tari vor anula tarifele de roaming la telefonia mobila

Statele Unite, Canada si inca 17 tari din America Latina au hotarat astazi, in cadrul adunarii Comisiei Interamericane a Telecomunicatiilor (CITEL) la Buenos Aires, sa anuleze suprataxa de roaming pentru telefonia mobila. Decizia luata este oarecum similara cu cea luata in Uniunea Europeana, unde utilizatorii de telefonie mobila nu sunt supusi tarifelor de roaming si pot folosi telefoanele mobile si abonamentele pe care le detin in tarile de resedinta oriunde s-ar afla pe teritoriul Uniunii fara a fi taxati pentru utilizare in afara granitelor.

Vestea mai putin buna este ca deocamdata nu s-a stabilit o data anume pentru intrarea in vigoarea a deciziei. Insa este totusi un pas inainte facut de companiile de telecomunicatii ce controleaza piata canadiana nelasand loc unei libere concurente.

Tarile ce au semnat conventia sunt: Argentina, Bahamas, Barbado, Belize, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Equator, Salvador, Statele Unite, Mexic, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Republica Dominicana, Trinidad si Tobago, Uruguay.

Lipsesc cum era de asteptat Cuba, Venezuela, Chile…

 

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment