Cate zile libere avem in Canada vs restul lumii?

canadaUn studiu facut de cei de la Radio Canada ne arata cate zile libere avem pe an in Quebec si in Canada, vs restul provinciilor sau vs alte tari din lume.

 

 

 

Numarul de zile libere intr-un an, raportat pe fiecare provincie in parte. De mentionat ca Guvernul Federal propune 9 zile libere anuale, functie de anumite sarbatori, insa aceasta este numai o propunere, fiecare provincie avand dreptul sa accepte sau nu decizia federala, sa adauge sau sa scada la numarul de zile mentionate.

graph1Observam ca in Quebec nu stam chiar atat de rau, aflandu-ne undeva pe la jumatatea clasamentului. Cel mai bine clasati sunt locuitorii fiind locuitorii din Teritoriile de Nord Vest, Saskatchewan si Columbia Britanica.

 

 

 

graph2In ceea ce priveste numarul de zile libere la nivel national ne aflam undeva in zona de mijloc cu cele 11 zile, cu maxime de 18 zile in India si Columbia, in timp ce locuitorii din Mexic sunt cei mai dezavantajati cu numai 7 zile libere pentru tot anul.

 

 

 

graph3Daca ne uitam la cumulativul zilelor concediu si al zilelor libere la nivel national stam asa cum stim, adica in partea de jos a clasamentului. Nu chiar atat de rau ca vecinii de la sud, unde nu exista prin lege un numar minim de zile de concediu dupa 10 ani de lucrat intr-o companie, fiecare companie fiind libera sa ajusteze cum vrea aceasta cifra, ci pe ante-penultimul loc din clasament, ami rau decat noi fiind cei din Tailanda, cu 6 zile de concediu legal, insa 16 zile zile libere anuale. In Canada avem parte de 10 zile de concediu dupa 10 ani de munca in aceeasi comapnie, la care se adauga cele 11 zile libere nationale. Cel mai bine situati sunt cei din Anglia unde la concediul de 28 de zile, se mai adauga inca 8 zile libere impuse de stat.

 

Articolul in original il puteti gasi pe site-ul Radio Canada.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment