Cea mai mare roata din Canada va fi instalata vara aceasta la Montreal

Incepand cu luna iunie, in Portul vechi din Montreal va fi instalata cea mai mare roata de observatie din Canada. Instalarea ei va fi facuta pe insula Bonsecours, pentru celebrarea aniversarii de 375 de ani a Montrealului. Inaltimea maxima a rotii va fi de 60 de metri si va permite un camp vizual de 360 de grade de pana la 28 de km distanta, in functie de conditiile meteo.

Orarul de functionare al rotii va fi zilnic de la ora 10 dimineata si pana la 11 seara, indiferent de temperatura si conditii meteo, instalatia ramanand in functiune pentru un minim de 5 ani, a promis Jeff Jorgensen, presedinte al La Grande roue de Montréal.

42 de cabine ce vor avea o capacitate de 8 persoane vor fi instalate pe aceasta roata, cabine ce vor fi climatizate pe timpul verii si incalzite iarna. Deasemenea, geamurile cabinelor vor fi protejate contra aburirii si in fiecare cabina vor exista 2 ecrane ce vor rula documentare legate de istoria orasului.

La baza instalatiei vor fi deschise o cafenea, un bistro si un bar, iar in cabine va fi posibil sa se consume bauturi alcoolice in jurul unei masute centrale instalate in fiecare cabina.

Pretul final nu a fost inca anuntat, insa se pare ca va fi in jurul a 25$ de persoana, 3 ture cu roata fiind incluse in acest tarif.

Valoarea totala a acestui proiect este estimata a fi la 25 de milioane de dolari.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment