Cetatenia canadiana va fi mai greu de obtinut

passportIn 20 iunie 2015 noua lege a cetateniei ( Loi sur la Citoyenneté canadienne ) va intra in vigoare si va aduce modificari importante in ceea ce priveste obtinerea cetateniei candiene. Trebuie mentionat ca in Canada exista cea mai mare rata a naturalizarii din lume, aproximativ 85% din rezidentii permanenti obtinand cetatenia.

Din 2006 si pana acum, Canada a acceptat 1.3 milioane de cetateni. Numai in 2013 au fost inregistrate nu mai putin de 333 860 de cereri de cetatenie.

Pana acum, pentru a deveni cetetan canadian, trebuia sa fi locuit in tara un numar de 1095 de zile intr-o perioada de 4 ani (practic 3 ani din ultimii 4). In 4 luni, aceasta conditie se va schimba si perioada de rezidenta obligatorie se va mari la 1460 de zile (echivalentul a 4 ani) din ultimii 6 ani. In plus, cei ce vor depune cererile vor trebui sa demonstreze ca in ultimii 4 ani au stat in fiecare mai mult de o jumatate de an in Canada (183 de zile).

In plus, zilele pe care le veti sta in Canada pana sa deveniti rezident permanent nu mai sunt luate in considerare, iar copiii nascuti in Canada nu vor mai obtine automat cetatenia canadiana.

Pentru guvernul canadian aceasta masura va reprezenta o diminuare a timpului de tratament la cel mult 12 luni, prin reducerea etapelor de tratament a dosarului necesare. Se presupune ca pana la sfarsitul lui 2016, tratarea dosarelor sa intre in termenele normale de procesare.

Cei care aveti deja numarul de zile/luni necesare pentru depunerea dosarului, nu intarziati sa o faceti, pentru ca din iunie 2015 conditiile se vor schimba drastic.

 

 

Distribuie:

Related posts

4 Thoughts to “Cetatenia canadiana va fi mai greu de obtinut”

  1. Bog

    In articol se face referire la doua date diferite: “In 20 iunie 2015 noua lege a cetateniei […]”, “[…] pentru ca din iunie 2016 conditiile se vor schimba drastic.”.
    Deci din pana la urma din ce an se va schimba legislatia?

    1. Scuze, este vorba de iunie 2015. Am corectat.

  2. “In 20 iunie 2015 noua lege a cetateniei………..din iunie 2016 conditiile se vor schimba” In concluzie, din ce an?

    1. Scuze, este vorba de iunie 2015. Am corectat.

Leave a Comment