Colinde romanesti in metroul montrealez

Intr-o statie de metrou din Montreal se vor auzi, probabil in premiera, colinde romanesti. Initiativa apartine unui roman stabilit in metropola canadiana, care doreste pe aceasta cale sa “partajeze” cu concitadinii sai spiritul sarbatorilor de Craciun, precum si frumusetea si spiritul neasemuitelor colinde romanesti.

Cei care doriti sa-l ascultati (sau chiar sa-l ajutati la colindat, ca romanul nu prea colinda singur) sunteti invitati sa treceti prin statia de metrou Cote-des-Neiges (linia albastra) in zilele si intervalele orare pe care colindatorul roman si le-a ales pentru a-si prezenta “show”-ul, respectiv vineri 19 decembrie si/sau marti 23 decembrie, intre orele 15.30 – 17.30.

Romano-canadianul, originar din Transilvania, este un infocat iubitor al folclorului romanesc, si profita de orice ocazie pentru a-l prezenta si altora, fie ei romani sau de orice alte nationalitati. El s-a informat despre (si se va conforma la) regulile care guverneaza activitatea interpretilor din gurile de metrou. Solistul, care promite sa poarte cu aceasta ocazie costum popular romanesc, precizeaza ca gestul lui nu este destinat adunarii de bani. In acest sens, el va afisa pancarte atat in engleza cat si in franceza prin care va aduce la cunostinta publicului ca NU doreste sa fie recompensat financiar, ci spera doar ca lumea sa se opreasca un minut – doua pentru a-si umple sufletul de spiritul Craciunului si a asculta o colinda romaneasca. Romanii sunt, in plus, invitati sa colinde impreuna cu el.

Numele lui? Previzibil, cel putin pentru romanii interesati in activitatile comunitare: Adrian Ardelean.

Distribuie:

Related posts

2 Thoughts to “Colinde romanesti in metroul montrealez”

  1. Andrei Mihalik

    Superba initiativa!!! Felicitari

  2. Viorel

    Doamne ajuta!

Leave a Comment