Cresc preturile la telefonia mobila, internet si TV

Vina este in principal a dolarului canadian slab cotat, spun cei 3 mari furnizori de servicii de acest tip din Canada. De mentionat este faptul ca Bell, Rogers si Telus controleaza impreuna 89% din piata canadiana.

Astfel Telus va majora cu 5$ pretul abonamentelor la pachetele Smartphone si Premium Smartphone incepand chiar de joi. Modificarea de pret va afecta numai abonamentele noi ale clientilor ce vor cumpara telefoane inteligente Apple sau Android.

Rogers a marit deja de la 12 ianuarie pretul planurilor Share Everything de 5GB, 9GB sau 15GB tot cu 5$.

Bell a marit deasmenea cu 5$ pretul abonamentelor la planurile de telefonie Lite si Plus Share , precum si abonamentele penrtu Mobile TV cu 3$, respectiv 8$.

In ceea ce priveste pretul abonamentelor TV si internet, Bell si Telus au anuntat ca si acestea vor fi majorate cu incepere de la 1 februarie, in timp ce Rogers va face acest pas undeva spre mijlocul lunii februarie.

Un alt factor ce determina majorarea tarifelor este, in opinia furnizorilor, costul ridicat de intretinere al echipamentelor ce trebuie sa faca fata la solicitari din ce in ce mai mari din partea beneficiarilor.

Se pare ca intr-un domeniu unde competitia este inexistenta si maririle de tarife se fac simultan si de comun acord, consumatorul este cel care plateste si sufera din cauza calitatii serviciilor oferite.

Probabil ca ar trebui sa le amintim furnizorilor din Canada, ce preturi pentru servicii similare sunt practicate in Uniunea Europeana.

 

Distribuie:

Related posts

One Thought to “Cresc preturile la telefonia mobila, internet si TV”

  1. Ivan Turbinca

    Or fi preturi mai maici in Europa dar aici e mai putina populatie pe un teritoriu incomparabil mai mare. Serviciile de telefonie mobila s-au imbunatatit mult in ultimii ani in Canada asa ca lumea trebuie sa o lase mai moale.
    Daca tot ati adus vorba de Europa, luam Romania, unde un abonament cu apeluri nelimitate in tara si in America de nord costa putin peste 50 canadieni. Deci nu sunt chiar mici. Aici unul nelimitat in canada si america costa in jur de 80$. Dar depindr si la ce companie mergi.

Leave a Comment