Daca nu vine romanul la consulat, merge consulatul la roman!

mae-2015Ambasada Romaniei de la Ottawa va organiza, incepand din aceasta luna, “consulate itinerante” in orasele in care romanii nu au reprezentante diplomatice, in scopul de a facilita accesul cetatenilor romani stabiliti in aceste zone la servicii de asistenta consulara. Prima de plasare de acest gen se va fi efectuata in zilele de 22 – 23 martie, cand seful sectiei consulare de la Ottawa, ministrul-consilier Gabriel Petric, va fi prezent la Winnipeg (provincia Manitoba), la sediul Granite Financial, 200 – 870 Pembina Hwy, Winnipeg. Primul “consulat itinerant” anuntat de ambasada romana din Canada este organizat in colaborare cu Romanian Society of Manitoba.
Prin organizarea acestor “consulate itinerante”, ambasada doreste sa-si consolideze prezenta si activitatea, se arata in comunicatul reprezentantei diplomatice romanesti din capitala canadiana. Pentru prima jumatate a acestui an mai sunt prevazute astfel de deplasari la Kitchener – 25 aprilie, London – 23 mai si Windsor – 27-28 iunie (toate cu o echipa consulara din Toronto) la Edmonton si Calgary (la inceputul lui mai, cu o echipa consulara de la vancouver) si respectiv la Moncton (cu o echipa consulara de la Montreal, in luna mai).
Precizam ca ideea “consulatului itinerant” nu reprezinta chiar o premiera, deoarece Consulatul de la Montreal a mai efectuat cateva astfel de deplasari (la Quebec), in perioada activitatii consulului General Bogdan Ioan Bucur.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment