Descarci filme si software de pe internet? S-ar putea sa te intereseze

0
1353

copydownLa inceputul anului acesta, ultima modificare la legea Loi sur la modernisation du droit d’auteur / Copyright Modernization Act a intrat in vigoare. Ce anume s-a modificat si cat de grave sunt pedepsele?

Astfel, exista sansa ca cei ce descarca filme sau programe protejate de drepturi de autor de pe internet, sa primeasca o scrisoare de avertisment de la furnizorul de internet ISP, in saptamanile ce urmeaza faptei. Aceasta este masura ce intra in vigoare la 1 ianuarie 2015, masura ce obliga furnizorii sa va trimita o scrisoare de avertizare. Mai precis, daca descarcati un film, compania producatoare a acestuia poate cere furnizorului de internet sa va trimita un aviz ce urmeaza sa va puna in vedere incetarea oricaror activitati criminale. Asta este tot – precizeaza directorul SODRAC (societatea ce se ocupa cu dreptul de autor in Canada), Alain Lauzon.

O data ce ati primit avizul ce se poate intampla? Nimic in majoritatea cazurilor. Scopul acestui aviz este de a va speria. Un proces in instanta este foarte putin probabil.

Asta nu inseamna insa ca sunteti feriti in totalitate. In februarie 2014 am avut cel mai clar exemplu, atunci cand Curtea suprema federala a obligat TekSavvy sa furnizeze numele a 2000 de clienti canadieni ce erau banuiti ca au descarcat filmul Dallas Buyers Club. Insa asta este o cale foarte lunga d eurmat chiar si pentru casele de productie.

Mai multe detalii in articolul original din Journal de Montreal.

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY