Dispar calestile din Vieux Port

Primarul Montrealului, Denis Coderre, a facut un anunt soc in dimineata aceasta, cand a adus la cunostinta presei faptul ca in vara aceasta vor fi interzise celebrele calesti din centrul vechi al orasului.

Interdictia este valabila un an, iar motivul ce a dus la aceasta masura este implementarea unor masuri si a unor regulamente de functionare a mijloacelor de transport respective. In principal, subliniaza primarul Montrealului, este vorba despre grija fata de caii ce se pare ca erau tratati necorespunzator, precum si de incadrarea in peisajul pietonal al calestilor. O alta problema majora, in opinia primarului ar fi si faptul ca veniturile proprietarilor de calesti sunt nedeclarate, in concluzie acestia nu pot fi impozitati in conformitate cu veniturile realizate.

Cele 24 de permise emise de Primarie pentru anul in curs vor fi rambursate, pretul unuia fiind de 550$ pe an. Se asteapta ca pana in sezonul estival viitor situatia sa fie reglementata si calestile repuse in functiune, ele facand parte din peisajul urban montrealez.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment