Dispar vizele pentru romani si bulgari?

coninsxAmabasadorul Uniunii Europene in Canada, Marie-Anne Coninsx, declara ca este increzatoare in faptul ca nu mai este mult de asteptat pana cand acest lucru se va intampla. Increderea vine din faptul ca situatia este cu atat mai presanta, cu cat exista temeri ca acordul comercial dintre Canada si UE ar putea fi blocat de una din aceste tari in cazul in care vizele nu ar fi ridicate.

Un reprezentant al Ministerului Imigratiei, Remi Lariviere, a declarat ca o serie de criterii sunt luate in considerare cand se decide daca vizele pentru o anume tara sunt ridicate sau nu. Printre acestea ar fi profilul social-economic al tarii respective, probleme legate de imigratie, documentele de calatorie, securitatea nationala, controlul vamilor si respectarea drepturilor oamenilor.

Comentariile lui Marie-Anne Coninsx au aparut ca urmare a vizitei facute saptamana trecuta la Ottawa de catre Presedintele UE Jose Manuel Barroso si de presedintele Parlamentului European Herman Van Rompuy. Se pare ca masura este inevitabila, existand altfel riscul de a rata o intelgere economica ce se intrevede dupa 5 ani de negocieri intense.

Coninsx a declarat ca cel mai devreme ridicarea vizelor s-ar putea intampla in 2016.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment