Dobanzile ipotecare in scadere

dobanda-ipotecaAproape ca in fiecare an la inceputul sezonului de foc pe piata imobiliara, bancile canadiene nu se dezmint si incep lupta pentru cea mai buna oferta. Scopul este simplu, sa atraga cat mai multi clienti catre creditele ipotecare si in acelasi timp sa isi consolideze pozitia pe piata.

Ofertele anului acesta, in data de azi, sunt foarte atragatoare cu atat mai mult cu cat Banca Centrala a Candei a luat decizia de a scadea dobanda over-night de la 1% la 0.75%, scadere ce a luat prin surprindere intreaga lumea financiara, in special pe specialistii ce preconizau ca in 2015 dobanzile vor fi in crestere. Supriza, in 2015 dobanzile vor fi in scadere, lucru intarit dealtfel si de directorii unor mari banci comerciale canadiene, ce se asteapta ca dobanda cheie sa mai suprte o scadere inspre jumatatea anului.

Pariul castigator al anului acesta: variabil sau fix?

Pentru moment se pare ca dobanda variabila recastiga in popularitate, dupa ce in ultima vreme fusese data uitarii. Mai ales ca in urma miscarilor de piata, cea mai buna oferta la dobanda variabila a ajuns la 2.15% pentru un contract de 5 ani. Oferta este garantata de banca pentru 90 de zile si este disponibila pentru cumparare, refinantare si transferul ipotecii.

In cazul dobanzii fixe lucrurile sunt la fel de imbucuratoare, pentru ca in cazul unui termen de 5 ani aceasta a scazut la 2.74%, dobanda disponibila numai la cumparare si care este garantata de banca pentru 45 de zile. Aveti nevoie sa refinantati sau sa va transferati ipoteca? Dobanda cea mai avantajoasa in aceste cazuri este cea de 2.79% si este garantata timp de 90 de zile. Pentru garantii de dobanda valabile pana in 15 iulie, oferta bancilor se situeaza la 2.89%.

Detalii mai multe aflati pe site-ul www.imobiliar.ca

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment