Guvernul Trudeau a hotarat legalizarea cannabisului

0
1595
Medical marijuana plants grow in a climate controlled growing room at the Tweed Inc. facility in Smith Falls, Ontario, Canada, on Nov. 11, 2015. Construction and marijuana companies are poised to benefit from the Liberal Party's decisive win in Canada's election, with leader Justin Trudeau vowing to fund infrastructure spending with deficits and legalize cannabis. Photographer: James MacDonald/Bloomberg

Consumul de cannabis va fi legal cel mai tarziu in 2018, si asta deoarece guvernul Justin Trudeau va depune un proiect de lege in acest sens, cela mai tarziu in a doua saptamana a lunii aprilie.

Guvernul federal va elibera permise producatorilor si vanzatorilor, insa va fi la latitudinea fiecarei provincii sa decida in ce fel se va comercializa marihuana. Deasemenea, provinciile vor fi in masura sa stabileasca pretul de comercializare si varsta minima pentru a putea cumpara, varsta ce este stabilita de federali la 18 ani.

Mai mult, se pare ca fiecare persoana va avea dreptul sa cultive pana la 4 plante acasa, insa numai pentru consumul personal.

Promisiunea guvernului federal era ca pana in primavara lui 2017 sa adopte o lege in acest sens. Stabilind o data pentru demararea proiectului de lege, guvernul reuseste sa se tina de cuvant in aceasta privinta.

Liderul guvernului, Justin Traudeau, a tinut sa intareasca pozitia oficiala, declarand ca pana cand va exista o lege care sa reglementeze consumul si comercializarea de marihuana, legile actuale raman in vigoare si faptele vor fi in continuare pedepsite.

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY