Human Freedom – Canada ocupa locul 6 in lume. Ghiciti pe ce loc este USA?

Human Freedom Index este o masura globala a libertatii personale, civile si economice, este publicat de Fraser Institute si ia in considerare nu mai putin de 76 de criterii pentru a stabili clasamentul tarilor celor mai libere tari din punct de vedere personal, politic, religios, libertatea exprimarii, dimensiunea guvernului, dreptul la proprietate si accesul la servicii legale, securitatea individului, stabilitatea politica, etc.

In clasamentul pentru 2016, Canada a iesit pe un magulitor loc 6, in urma unor tari precum Hong Kong, Elvetia, Noua Zeelanda, Irlanda si Danemarca. Pozitia a 6-a este una de egalitate cu Australia, Marea Britanie si Finlanda, urmate imediat de Olanda pe pozitia a 10-a.

In functie de regiune, tarile clasate cel mai bine anul acesta provin din nordul si vestul Europei, urmate de America de Nord. Cele mai rau clasate tari provin din sudul Asiei, Africa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Cele mai prost clasate tari in 2016 sunt: Angola, Democratic Republic of Congo, Algeria, Myanmar, Venezuela, Central African Republic, Syria, Iran, Yemen, Libya.

Statele Unite coboara pana pe locul 23, dupa ce in clasamentul din 2015 se aflau pe pozitia 20, fiind devansate in pozitiile imediate de tari precum Polonia, Lituania si Estonia.

Romania ocupa locul 30, in urcare cu o pozitie fata de anul trecut, avand imediat in urma ei tari precum Franta, Japonia, Spania si Ungaria (locul 37).

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment