Imigrantii au probleme financiare

bmoPentru 6.7 milioane de canadieni nascuti in afara granitelor tarii este dificil sa faca economii sau sa isi acopere cheltuielile zilnice. Acesta este rezultatul unui studiu publicat de Banque de Montreal.

Studiul, publicat miercuri dimineata, este bazat pe date statistice ale Statistic Canada si se intituleaza “Calea catre prosperitate financiara a noilor veniti in Canada”.

Care sunt principalele dificltati cu care se confrunta noii veniti?

Gasitul unui loc de munca este pe prima pozitie, intrucat 46% din noii veniti se plang de aceasta problema. Principalul obstacol pentru care nu isi gasesc de lucru este lipsa experientei canadiene (stim cu totii asa, asa-i? – nr), declara 27% din cei interogati.

Invatatul limbii este urmatorul obstacol pe lista pentru 26% dintre ei, urmand adaptarea la clima (16%) si absenta unei sustineri venite din partea tarii de origine (13%).

Sondajul nu este de neglijat intrucat Canada a acceptat ca emigranti legali un numar de 1.16 milioane de persoane intre 2006 si 2011. Cu un procentaj de 20.6% din populatie nascuta in exteriorul tarii in 2011, Canada este tara din G8 unde aceasta proportie este cea mai mare. Pe locurile urmatoare sunt Germania (13%) si Statele Unite (12.9%), insa dieferenta este foarte mare.

La Montreal, procentajul este de 22.6%, fata de 20% la Ottawa si 40% in Vancouver.

Distribuie:

Related posts

One Thought to “Imigrantii au probleme financiare”

  1. varsta este un impediment pentu a-ti gasi un loc de munca ?

Leave a Comment