In viitorul Parlament canadian am putea avea o romanca

DanielaChivu3  Daniela Chivu ar putea fi prima femeie de origine romana in Parlamentul Canadei. Ea si-a lansat candidatura in urma cu cateva zile pentru un post de deputat in circumscriptia Dorval – Lachine – La Salle, din partea Partidului Conservator. Tanara romanca (nascuta in 1975), stabilita in Canada din 1998 si titulara a unui bacalaureat in stiinte politice obtinut la Universitatea Concordia (specialitatea relatii internationale si securitate internationala) este de altfel “obisnuita” cu atmosfera politica de nivel inalt, dupa ce a lucrat in cadrul unor organisme internationale dedicate luptei impotriva discriminarii femeii si a violentei conjugale.

DanielaChivu1In ultimii ani Daniela a activat in politica federala canadiana, intai in Partidul Liberal, dupa care s-a alaturat celor din Partidul Conservator (suntem romani oriunde ne ducem, isn’t it?), obtinand foarte repede din partea acestora nominalizarea ca si candidat pentru un post de deputat in circumscriptia Dorval – Lachine – La Salle. Pentru a accede in Parlametul Canadei ea va trebui sa obtina cel mai mare numar de voturi in circumscriptia sus mentionata, ceea ce nu va fi usor, mai ales avand in vedere faptul ca Partidul Conservator nu are deocamdata nici un reprezentant pe “insula” Montreal.

Alegerile federale sunt programate pentru toamna anului viitor, Daniela fiind unul dintre primii politicieni care si-au lansat candidatura. Daca va castiga un loc in legislativul federal, ea ar reprezenta prima femeie de origine romana ce ar obtine acest statut. Nu insa si prima persoana cu ascendenta romaneasca, deoarece avem deja un barbat “de-al nostru” printre parlamentarii de la Ottawa, in persoana lui Corneliu Chisu. El a obtinut primul sau mandat de deputat la alegerile din 2011, fiind ales pe listele aceluiasi Partid Conservator, in circumscriptia Pickering – Scarborough East. Daca el isi va reinnoi mandatul la viitoarele alegeri, iar Daniela Chivu va accede si ea in legislativul federal, am putea avea probabil ocazia sa auzim dialoguri purtate in romana in Parlamentul Canadei. Desigur, in pauze si in particular, nu de la microfon…

DanielaChivu2Revenind la Daniela Chivu, cu acordul ei, va promitem pentru viitorul apropiat un interviu mai amplu cu tanara politiciana, care doreste astfel sa-si faca cunoscut programul si intentiile de viitor si in cadrul comunitatii romanesti. Pana atunci, sincere urari de succes in cariera politica pe care si-a ales-o!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment