Incepe anotimpul grevelor la studenti

greve-mars2015Zvonurile ce se anuntau de ceva vreme par a se concretiza in mare masura. Asociatia pentru o solidaritate sindicala a studentilor (ASSÉ) a anuntat miercuri ca in data de 23 martie urmeaza sa declanseze o greva a studentilor pe perioada de doua saptamani. Masura este luata impotriva deciziilor de austeritate impuse de guvernul liberal.

Ceea ce nu inteleg totusi aceste organizatii de studenti este ca tara chiar trece printr-o perioada de criza economica si ca masurile de austeritate sunt luate ca sa atenueze impactul acestei crize asupra populatiei.

Deocamdata si-au anuntat participarea 21 de asociatii studentesti, impartite in 6 campusuri, ceea ce reprezinta aproximativ 30 155 de studenti. Este insa posibil ca si alte asociatii sa se alature miscarii in zilele ce urmeaza.

Ca de obicei, initiatorii grevei sunt studentii de la sociologie, antropologie si alte domenii umaniste. Asteptam cu emotie participarea de bunavoie la greva a studentilor de matematica, inginerie, medicina, farmacie sau (de ce nu) si a celor de la facultatile anglofone McGill si Concordia.

Iata lista catorva dintre asociatiile care au confirmat participarea la greva: Association des étudiantes et des étudiants de la faculté d’éducation de l’UQAM, Association générale étudiante du Cégep du Vieux-Montréal, Association des étudiants et étudiantes des cycles supérieurs en sociologie de l’Université de Montréal si Association des étudiants et étudiantes en anthropologie de l’Université Laval.

Sfat: evitati sa circulati prin centrul orasului in zilele de greva.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment