Intr-un viitor nu foarte indepartat, Montrealul va fi altfel

In afara de trenul electric de 67 de kilometri (al treilea ca lungime din lume) ce va fi dat in folosinta in 2020, un proiect de 5.5 miliarde de dolari al Caisse de dépôt et placement du Québec, proiect ce a fost anuntat saptamana trecuta, iata inca doua noi proiecte ce schimba fata orasului.

Primul dintre ele este noul terminal pentru navele de pasageri si croaziera ce va fi inaugurat in mai putin de un an la Cheiul Alexandra, terminalul de pasageri Iberville, din Portul Vechi al orasului. Pe langa faptul ca va permite acostarea unor nave de croaziera mai mari, noua facilitate a portului din Montreal va beneficia si de un far naval modern, far ce va fi insa finalizat abia in 2019. Pentru cei pasionati, farul va fi deschis pentru vizite si va oferi o panorama superba asupra fluviului si orasului. Investitia este in valoare de 78 de milioane de dolari, banii provenind de la Guvernul Quebecului, 20 de milioane, Primaria Montreal 15 milioane, iar diferenta fiind data de Autoritatile portuare din Montreal.

Cel de-al treilea proiect este defapt o urmare a succesului inregistrat anul trecut de uriasul circuit cu obstacole ce a fost disponibil la plaja din parcul Jean-Drapeau. CIrcuitul gonflabil a fost instalat anul trecut pentru a celebra 25 de ani de existanta a parcului, iar datorita succesului inregistrat, s-a hotarat reinstalarea lui si anul acesta. In cazul in care nu sunteti familiari cu AQUAZILLA (da, aceste este numele lui), aflati ca este vorba de o insula gonflabila de 30 pe 35 de metri, insula dotata cu platforme si obstacole pe care cei mai temerari le pot incerca.

 

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment