Intreaga lume este astazi cutremurata de atentate! Ankara, Berlin si Zurich au fost azi lovite.

3 atentate oribile au zguduit astazi Europa si intreaga lume.

ANKARA – In primul dintre ele, ambasadorul rus in Turcia a fost impuscat mortal in timp ce tinea un discurs la o expozitie de fotografie din Ankara, de catre un sirian, membru al trupelor de interventie din Turcia, ce a patruns in cladirea unde avea loc evenimentul si l-a impuscat in spate pe ambasadorul rus, acesta murind la scurt timp.

Atacatorul a patruns in cladirea unde avea loc expozitia folosindu-se de legitimatia de politist pe care o avea, el fiind absolvent al cursurilor scolii de Politie Rustu Unsal din Izmir si facea parte din fortele antirevolta din Ankara.

In timpul atacului, acesta a strigat: “Allah akbar! Nu uitati Alepul, nu uitati Siria! Atat timp cat localitatile noastre nu sunt in siguranta, nici voi nu veti simti gustul sigurantei. Dati-va inapoi. Pe mine ma va lua de aici doar moartea. Toti cei vinovati pentru aceasta cruzime vor da socoteala!”.

Ca umare a acestui atac, presedintele rus Valdimir Putin a declarat ca acest act poate fi considerat unul de terorism si ca vor fi luate masuri imediate.

Sursa: The Telegraph

BERLIN – In urma cu putin timp, intr-un atact ce seamana foarte mult cu cel de la Nisa din vara trecuta, un camion a intrat in plin in multimea adunata la un Trag de Craciun din Berlin. Pana in momentul de fata au fost confirmate cel putin 9 persoane decedate si 50 ranite. Atacatorul a reusit sa fuga, insa ulterior a fost arestat de catre politisti, fara a fi dezvaluite prea multe detalii in legatura cu identitatea sa. O alta persoana ce se gasea in cabina camionului in momentul atacului a fost impuscata de fortele de ordine.

Ancheta este inca in desfasurare, iar mai multe detalii for fi facute publice in curand.

Sursa: The Telegraph

ZURICH – Autoritatile elvetiene au anuntat ca 3 persoane au fost impuscate astazi intr-un atac in apropiere de Centrul Islamic din aceasta localitate. Nu exista informatii in legatura cu starea ranitilor pentru moment, iar atacatorul nu a fost inca retinut. Zona este inchisa de fortele speciale de ordine, cautarile fiind in curs.

Purtatorul de cuvant nu poate confirma deocamdata ca atacul armat are legatura cu institutia religioasa.

Sursa: Dailymail

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment