Montreal va avea taxiuri electrice

1
2794

teotaxiUn investitor montrealez, Alexandre Taillefer, a anutat astazi ca incepand cu data de 26 Noiembrie o intreaga flota de taxiuri 100% electrice vor incepe sa circule pe strazile orasului, taxiuri ce vor apartine companiei Téo. In prima faza, va fi numai sub forma unei perioade de proba, pana la jumatatea lunii martie, urmand ca dupa aceea serviciul sa devina accesibil si publicului larg.

Investitia este aproximata la 250 mil de dolari, Caisse de dépôt et placement du Québec fiind unul din principalii investitori.

Masinile vor fi echipate cu incarcatoare de telefoane, ecrane multimedia si conexiuni Wi-Fi de 150Mbs furnizate de Videotron, iar flota de 50 de masini va fi alcatuita din Nissan Leafs, Kia Souls si Tesla.

Investitorii estimeaza ca pana in 2017 sa mareasca flota de masini la 1000 de unitati, iar pana in 2019 sa se situeze in apropierea cifrei de 2000 de masini.

Diferenta fata de servciul de taxi existent deja, este ca soferii vor fi platiti cu salariu fix de 15$ pe ora, vor primi beneficii ca orice angajat la timp plin si vor beneficia de vacante platie. In plus, compania va fi proprietara tuturor masinilor din flota, comparat cu serviciul traditional de taxi unde soferii au masinile proprii.

 

Montreal Gazette

Distribuie:

1 COMMENT

  1. Sa nu fie un fel de Bixi. Normal ca se poate face cu banii de la Caisse de dépôt et placement du Québec ….Nu sunt banii cuiva anume, sunt fondurile de pensii. S-au mai tras “gherle”. Ce nu imi vine la indemana este ce va fi cu proprietarii de taxiuri care PLATESC o carca pentru permis, numarul de licente de taxi fiind limitat. De ce nu fac metroul sau trenul pana la Dorval si atunci eficienta va fi mai mare. Taxi Tesla…o masina scumpa. Mult succes !

LEAVE A REPLY