O sa avem stazi incalzite in Montreal

rue-ste-catherineIn sfarsit Primaria Montrealului a facut public astazi planul de modernizare al strazii Ste-Catherine pe o portiune de 2.2 km. Prima faza a modernizarii va costa 95 mil $ si prevede largirea trotuarelor intre strazile Aylmer si McGill, zona in care stationarea va fi interzisa. O alta portiune, intre Mansfield si Bleury va avea trotuarele largite intre 4.25m si 6.5m. Aceasta portiune va permite stationarea masinilor pe ambele parti ale strazii.

Cu aceasta noua configuratie a strazii va fi posibila instalarea mai multor terase si spatii publice pe toata lungimea strazii. In ceea ce priveste traficul, Primaria Montrealului a decis sa pastreze cele doua benzi existente. Nu a fost insa prevazuta o pista dedicata pentru biciclete, acestia urmand sa imparta strada cu automobilistii, intrucat viteza maxima admisa pe aceasta portiune de strada va fi numai 30km/h.

Deasemenea, Primaria a confirmat ca se vor instala trotuare incalzite.

Santierul va debuta in 2017, iar prima faza intre strazile Mansfield si Bleury este prevazuta sa dureze pana in 2019. Cea de-a doua faza a lucrarilor, intre Mansfield si Atwater este posibil sa fie finalizata pana in 2021.

ste-catherine

 

 

 

 

Sursa: Journal de Montreal

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment