O sa ne bagam masinile in priza

…sau cel putin aceasta pare a fi noul plan al guvernarii Couillard.

Aflata inca in stadiul de proiect, hotararea guvernarii Couillard pare a fi destul de serioasa si de apropiata ca si termen de punere in practica. Concret, se pare ca toate locuintele noi vor fi dotate cu prize exterioare de 240V pentru incarcarea masinilor electrice. Hotararea va fi luata in speranta stimularii vanzarilor de masini electrice. Planul actualului guvern este ca pana in 2020 nu mai putin de 100 000 de masini electrice sa fie in circulatie pe strazile provinciei. In momentul de fata numai 8 000 sunt inmatriculate in Quebec.

In spatele acestui proiect se afla si o decizie economica si anume faptul ca daca priza exterioara de incarcare este instalata in faza de constructie a imobilului costurile ar fi de numai aproximativ 200$, spre deosebire de o instalare ulterioara ce duce costurile la aproximativ 1000$.

Ca lucrurile sa fie si mai interesante, se pare ca si detinatorii de imobile cu apartamente de inchiriat, si cele vechi, nu doar cele noi, vor fi deasemenea obligati sa instaleze o statie de incarcare a masinilor electrice. Pentru aceasta guvernul va oferi un sprijin financiar de aproximativ 600$ per statie de incarcare.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment