O sa viram la dreapta pe culoarea rosie a semaforului in Montreal

15 dintre primarii din Montreal s-au intalnit astazi pentru a discuta un proiect ce, considera ei, va ajuta la fluidizarea traficului in metropola. Este vorba despre virajul la dreapta pe culoarea rosie a semaforului in Montreal. Mentionam ca Montrealul este singura localitate din provincie unde deocamdata nu este legal sa virezi la culoarea rosie si ca in mai mult de 40% din intersectiile din provincie este permis acest lucru.

Dintre persoanele chestionate in aceasta privinta, nu mai putin de 73% s-au pronuntat favorabil adoptarii masurii. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1000 de persoane. Un alt argument in favoarea adoptarii acestei masuri ar fi faptul ca un procent foarte mic de accidente este cauzat de virajul la dreapta, cifra fiind undeva in zona lui 1% sau chiar mai putin.

In ultima campanie electorala primarul general al orasului s-a pronuntat favorabil introducerii acestei facilitati, insa astazi, imediat dupa sedinta celor 15 primari, Denis Coderre a declarat ca nu i se pare ca aceasta masura sa fie una ce va trebui pusa in practica in viitorul apropiat.

Ramanem deocamdata in asteptare, cu speranta ca anul viitor vom vedea masura pusa in practica si traficul mult inlesnit pe insula Montrealului.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment