Posibil caz de Ebola la Ottawa

ottawa_hospitalUPDATE: Laboratorul national de microbiologie a infirmat stirea. Nu este vorba de o infectie cu virusul Ebola.

Un pacient este izolat in spitalul din Ottawa pentru ca prezinta simptome specifice infectarii cu virusul Ebola. In prezent nimic nu este confirmat, se asteapta rezultatul analizelor ce urmeaza sa soseasca de la Laboratorul national de microbiologie, de la Winnipeg.

Daca rezultatul analizelor va fi pozitiv, acesta ar fi primul caz de Ebola inregistrat in Canada. Trebuie mentionat ca virusul se transmite numai prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Epidemia de febră hemoragică se poate transmite, de exemplu, în cazul în care sangele unei persoane infectate sau saliva acesteia ajunge în ochii altei persoane, în nas sau în gură. Este important de precizat că virusul Ebola NU SE TRANSMITE PRIN AER, asa cum se întâmplă cu gripa sau virozele respiratorii. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi un vaccin fabricat in Canada este in prezent testat in spitalele unde sunt inregistrate astfel de cazuri.

Identitatea pacientului nu a fost dezvaluita, insa se stie ca el sosea dintr-un voiaj in Africa de vest si ca a fost pus in izolare imediat dupa aterizare.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment