Primaria Montreal – Reguli noi la an nou! De data aceasta semineele…

La 20 de ani de la celebra ploaie inghetata ce a lasat sute de mii de locuinte fara electricitate in mijlocul iernii, Primaria Montrealului s-a gandit sa introduca o interdictie pentru toate semineele si sobele ce nu sunt certificate ca ar avea o emisie de mai putin de 2.5 grame pe ora de particule fine in atmosfera.

Interdictia va intra in vigoare in octombrie anul acesta pe toata insula Montrealului. Cei ce detin astfel de instalatii de incalzire nu vor fi obligati sa le demonteze, insa nu le vor mai putea folosi. Exista totusi o exceptie, in cazul in care va intervi o pana de curent mai lunga de 3 ore, va fi permisa folosirea oricarui tip de instalatie de incalzit cu lemne, indiferent de certificarea pe care o are.

Deasemenea, nu uitati ca in cazul in care sunt anuntate alerte de smog pe insula Montrealului ( au fost deja minim 2 de la inceputul anului si pana acum) este interzisa folosirea oricarui aparat de incalzit cu lemne, indiferent de certificarea pe care o are.

Un sfat de incheiere catre Primaria orasului ar fi sa incerce totusi sa se uite si mai inspre estul insulei, acolo unde focurile rafinariilor emana, am zice noi, mult mai multe noxe in atmosfera. Sau poate se inchid si acelea in zilele cu smog?

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment